Η πτήση της Sriwijaya Air είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει από τη Μεντάν προς την Παντάνγκ, μέσα δηλαδή στην Ινδονησία.

Όπως αναφέρει όμως η Daily Mail, κάτι… «στράβωσε» στην πορεία αφού αντί το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο της πόλης, προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές πτήσεις από το 2005.

Αν και το περιστατικό συνέβη το 2012, η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της χώρας κυκλοφόρησε την τελική της έκθεση για το περιστατικό πριν από μερικές ημέρες.

Η συγκεκριμένη πτήση ταξίδευε με 96 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος κατά τη χρονική στιγμή που έγινε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός για την πλοήγηση του αεροσκάφους δούλευε κανονικά, οι πιλότοι θεώρησαν ότι κάνει λάθος και αποφάσισαν να κάνουν οπτική προσέγγιση στο αεροδρόμιο Tabing.

Όπως ανέφεραν, θεώρησαν ότι οι υπολογισμοί του πλοηγού μπορεί να ήταν λάθος, με βάση την προηγούμενη εμπειρία τους και όντας σίγουροι ότι εκείνοι είχαν δίκιο συνέχισαν την προσέγγιση όπως έκριναν.

1

Η έκθεση σημειώνει ότι οι ασαφείς πληροφορίες από το προσωπικό στον χώρο της προσγείωσης μπορεί να παρέσυραν τους πιλότους και να οδηγήθηκαν σε λάθος υπολογισμούς. Επιπλέον και οι δύο πιλότοι πετούσαν για πρώτη φορά προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο άρα δεν ήταν σίγουροι για το πώς ήταν το σημείο προσγείωσης.