Κάποιοι λένε πως απαραίτητο προσόν για τους πιλότους είναι η υπομονή. Αυτή την αρετή φαίνεται πως δεν κατείχε ο κυβερνήτης αεροσκάφους της Turkish Airlines, ο οποίος ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να το προσγειώσει νωρίτερα επειδή δεν άντεχε το κλάμα ενός μωρού.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, γιατί, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ο πιλότος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο το κλάμα ενός μωρού που επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο πιλότος του Boeing 737-800 επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας να κάνει απευθείας προσγείωση, 29 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη άφιξη της πτήσης. Από την Κωνσταντινούπολη επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου στην Αττάλεια, όπου δόθηκε η έγκριση να γίνει απευθείας προσγείωση, χωρίς η συγκεκριμένη πτήση να ακολουθήσει την επίσημη σχετική διαδικασία.

Έτσι, επειδή το μωρό έκλαιγε, οι επιβάτες της πτήσης έκαναν το ταξίδι σε μόλις 46 λεπτά, αντί για 1 ώρα και 15 λεπτά, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο…