Τεράστιο αριθμό βιογραφικών δέχεται καθημερινά η Fraport Greece στην οποία έχει παραχωρηθεί η διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη συνολικά περίπου 530-550 ατόμων που θα απασχοληθούν σε διοικητικές θέσεις εργασίας, σε κεντρικό επίπεδο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ παραμένει σε αναζήτηση διευθυντικών στελεχών.

Όπως αναφέρει το e-dimosio, ο αριθμός των υποβληθέντων βιογραφικών στη Fraport Greece χαρακτηρίζεται εξωπραγματικός και είναι υπερπολλαπλάσιος των 1.700 σημειωμάτων που είχε λάβει πριν από τέσσερις μήνες η εταιρεία, όπως είχε δηλώσει, τότε, ο πρόεδρος του γερμανικού ομίλου Stefan Schulte. Οι υποψήφιοι των οποίων τα προφίλ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, θα κληθούν σε συνέντευξη βάσει του χρονοδιαγράμματος κάλυψης των θέσεων.

Μέχρι σήμερα η Fraport Greece έχει πραγματοποιήσει 70 προσλήψεις που αφορούν, κατά βάση, την στελέχωση των κεντρικών της γραφείων στην Αθήνα.

Αφήνουν το Δημόσιο για να εργαστούν στη Fraport Greece

Την μονιμότητα και τη σιγουριά της δημοσιοϋπαλληλίας που αποτελεί πυλώνα του «ελληνικού ονείρου” για… γενιές Ελλήνων, εγκαταλείπουν στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκειμένου να απασχοληθούν στο έργο της αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, σημαντικός αριθμός στελεχών της ΥΠΑ, έχει παραιτηθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής αίτησης παραίτησης, έχοντας εξασφαλίσει  καινούργια επαγγελματική στέγη στη Fraport Greece.

Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για διευθυντικά στελέχη της ΥΠΑ που θα στελεχώσουν, σε αντίστοιχες θέσεις, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα διαχειρίζεται η κοινοπραξία Fraport-Slentel για διάστημα 40 ετών. Τα ανώτερα στελέχη της ΥΠΑ διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, την οποία έχουν, πλέον, την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν λόγω της παραχώρησης των αερολιμένων στο ελληνογερμανικό σχήμα.