Αεροσκάφος της εταιρίας Lufthansa, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με προορισμό την Φλόριντα της Αμερικής, αναγκάστηκε να κάνει επείγουσα προσγείωση, λόγω ύπαρξης καπνού στο πιλοτήριο.

H συγκεκριμένη πτήση της Lufthansa, ξεκίνησε το ταξίδι της το πρωί της Τρίτης από την Φρανκφούρτη με προορισμό το Ορλάντο της Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης οι πιλότοι αντιλήφθηκαν καπνό στο πιλοτήριο, και αφού έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες κατάφεραν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος στο νησί της Νέας Γης στην βορειανατολική ακτή της Β. Αμερικής. Το συμβάν έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της αεροπορικής εταιρίας.

Οι 345 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα εγκατέλειψαν με ασφάλεια το αεροσκάφος, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της Lufthansa, τονίζοντας πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Ένα άλλο αεροσκάφος αναμένεται να παραλάβει τους 363 επιβαίνοντες, ώστε να τους μεταφέρει ασφαλείς στον προορισμό τους. Κλιμάκιο επιθεωρητών και μηχανικών έχει ξεκινήσει ήδη τους ελέγχους για να αποκατασταθεί όποια βλάβη έχει δημιουργηθεί. Προς το παρόν τα αίτια της ύπαρξης καπνού δεν είναι ακόμη γνωστά.