Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες πτήσης της British Airways που θα αναχωρούσε για το Λονδίνο από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ενώ η επιβίβαση τους έγινε κανονικά στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης και αφού περίμεναν για 50 ολόκληρα λεπτά μέσα στο αεροπλάνο, τους ανακοινώθηκε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος του αεροσκάφους,  θα έπρεπε να αποβιβαστούν. Αφού λοιπόν ετοιμάστηκαν για την αποβίβαση έπρεπε να περιμένουν όρθιοι για ακόμη 15 λεπτά.

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες συνεχίστηκε αφού έπρεπε να αναμένουν στο αεροδρόμιο χωρίς να τύχουν οποιασδήποτε ενημέρωσης.

Λίγο μετά τις 21:00, οι επιβάτες της πτήσης, επιβιβάστηκαν και πάλι στο αεροπλάνο για την απογείωση, όμως και πάλι το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε. Αφού για 40 λεπτά το αεροσκάφος περιφερόταν στο δίαυλο του αεροδρομίου και με τη θερμοκρασία εντός της καμπίνας να είναι εξαιρετικά υψηλή, ανακοινώθηκε από τον πιλότο ότι η πτήση αναβάλλεται.

Ακολούθως όταν το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο οι επιβάτες παρέμειναν στη φυσούνα για δέκα λεπτά και δεν άνοιγε η πόρτα για να εισέλθουν στο αεροδρόμιο. Όταν πλέον οι επιβάτες επέστρεψαν στη θύρα, η έλλειψη συνεννόησης συνεχίστηκε αφού δεν υπήρχε πλάνο για το τι θα συμβεί. Για όσους δεν είχαν εξασφαλισμένη διαμονή τους προτάθηκε η μεταφορά σε ξενοδοχείο ενώ οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν με δικό τους μεταφορικό στο σπίτι τους. Ασφαλώς η εταιρία θα κληθεί να πληρώσει αποζημιώσεις όπως προβλέπεται από την Ε.Ε. αν και αυτό είναι το λιγότερο μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

2

 

Πηγή: offsite.com.cy