Πέντε τουλάχιστον άτομα έχασαν τη ζωή τους, καθώς το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη κατά την απογείωσή του από τη Μάλτα, στις 07:20 τοπική ώρα. Σύμφωνα με  πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος βρίσκονταν στελέχη της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για συνοριοφυλακή, που θα ταξίδευαν στη Λιβύη, ωστόσο η Frontex στο Τwitter διαψεύδει την είδηση διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος δεν είχε ενοικιαστεί από αυτήν, ενώ σε διάψευση προχώρησε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της ΕΕ μεταξύ των θυμάτων. «Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter. 

mal1_2

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Mirror, το αεροσκάφος, που είχε προορισμό τη Μιζουράτα της Λιβύης, συνετρίβη στο αεροδρόμιο Λούκα της Μάλτας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες.

mal2-708

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχουν διακοπεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας. 

mal3_0