Η περίπτωση που θα μπορούσατε να κοιμηθείτε άνετα και ευχάριστα σε ένα αεροπορικό κάθισμα ίσως σας φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. Αν ο ύπνος κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού είναι ένα ένα σημαντικό πρόβλημα για εσάς, τότε μπορείτε να βασιστείτε σε ορισμένα βοηθήματα και αξεσουάρ ύπνου.

Ακουστικά ύπνου

sleepphones

Αν για να κοιμηθείτε χρειάζεστε απόλυτο σκοτάδι και ησυχία, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι στο αεροπλάνο θα δυσκολευτείτε αρκετά. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν προϊόντα, που μπορούν να σας εξασφαλίσουν σκοτάδι και ήχους,που σας βοηθούν στον ύπνο. Τα ακουστικά αυτά βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε μία σκούρα μάσκα ματιών που δεν επιτρέπει στο φως να φτάνει στα μάτια σας. Επίσης, οι ήχοι θα σας ηρεμούν και θα σας απομονώνουν από τους ενοχλητικούς θορύβους του περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την ανάγκη για σαθρές μάσκες ματιών και ωτοασπίδες, που χάνονται εύκολα.

Μάσκες φωτός και λάμψης

light-masks-and-lamps-jpg

Οι γιατροί έχουν μελετήσει την επίδραση των θεραπειών φωτός για τα άτομα με αϋπνία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο κιρκάδιος ρυθμός ενός ατόμου μπορεί να ρυθμιστεί από τις φορές που αναβοσβήνουν τα φώτα. Σε αυτό στοχεύουν και τα αξεσουάρ ύπνου, που χρησιμοποιούν λάμψεις ή φώτα, τα οποία αναβοσβήνουν για να διευκολύνουν τη διαδικασία του ύπνου, όπως οι μάσκες ματιών και οι λάμπες χαλάρωσης. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά προσιτές, αλλά η πρώτη είναι πιθανώς καλύτερη για τις πτήσεις, δεδομένου ότι δεν θα ενοχλήσει το επιβάτη που κάθεται δίπλα σας.

Τσάι ντεκαφεινέ

decaffeinated-tea

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθηθείτε με φυσικό τρόπο στον ύπνο, εκτός από το χαμομήλι, το βάλσαμο λεμονιού και η μελατονίνη είναι και το τσάι. Το ντεκαφεινέ SleepyTime Τea, το τσάι με χαμομήλι και το τσάι με κεράσι και μελατονίνη είναι όλα μία καλή λύση. Ζητήστε από την αεροσυνοδό μία κούπα ζεστό νερό, προσθέστε το φακελάκι με το τσάι ντεκαφεινέ και απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Δραμαμίνη

motion-sickness-medicines-with-dimenhydrinate

Ένα άλλο εμπόδιο που δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε μέσα στο αεροπλάνο ίσως είναι και η τυχόν ανακατωσούρα που μπορεί να νιώθεται στο στομάχι σας. Όλοι γνωρίζετε την δραμαμίνη. Πάρτε μία ταμπλέτα και ίσως καταφέρετε να κοιμηθείτε ήρεμοι. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η δραμαμίνη δεν είναι υπνωτικό.