Τα αεροδρόμια αποτελούν την πρώτη εικόνα μιας χώρας, που σχηματίζουν οι επισκέπτες της, όπως και την τελευταία που παίρνουν μαζί τους όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, σύμφωνα με τους αναγνώστες του sleepinginairports.net, τα αεροδρόμια τριών από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, βρίσκονται μέσα στη λίστα των δέκα χειρότερων στην Ευρώπη. Οι χρήστες του site δεν ψήφισαν μόνο για τη δυνατότητα των ταξιδιωτών να κοιμηθούν σε αυτά, αλλά βαθμολόγησαν με βάση την γενικότερη εμπειρία που βίωσαν.

Τρία ελληνικά αεροδρόμια, αυτά της Σαντορίνης, των Χανίων και του Ηρακλείου, βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις ως τα χειρότερα στην Ευρώπη, ενώ περιλαμβάνονται και στη λίστα με τα 10 χειρότερα του πλανήτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται και ο διεθνής αερολιμένας της Ρόδου.

santorini-airport

Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης βρίσκεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπη, καθώς όπως αναφέρεται από το site η κατάσταση, που επικρατεί σε αυτό τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι τραγική. Τόσο οι πολύωρες αναμονές των ταξιδιώτες κάτω από τον ήλιο όσο και οι μικρές αίθουσες με τον ελλιπή κλιματισμό καθιστούν την κατάσταση αφόρητη.

Στην περίπτωση των Χανίων – που πέρυσι δεν περιέχονταν  στην λίστα με τα χειρότερα – οι ταξιδιώτες παραπονιούνται για τα ελάχιστα καθίσματα που διαθέτει, την μία και μοναδική επιλογή στο τομέα του φαγητού “με μέτρια σάντουιτς σε αλμυρές τιμές”, τον δαιδαλώδη έλεγχο ασφαλείας και τις αίθουσες χωρίς κλιματισμό.

 

heraklion-airport

Μέσα στην τριάδα με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης βρίσκεται και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο είναι και το έβδομο χειρότερο του κόσμου. Η αδιαφορία του προσωπικού και η απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στις τουαλέτες είναι τα βασικά παράπονα των ψηφοφόρων της έρευνας, οι οποίοι επιπλέον ήταν έξαλλοι με τις υπέρογκες τιμές των τροφίμων σε ένα από τα δύο εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο που χαρακτηριστικά σχολίασαν “Γκρεμίστε το και χτίστε ένα νέο αεροδρόμιο κάπου αλλού. Δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης”.

Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη

1. Σαντορίνη

2. Χανιά

3. Ηράκλειο

4. Λούτον, Λονδίνο

5. Ρόδος

6. Beuavais – Tille Γαλλία

7. Τέγκελ , Βερολίνο

8. Σόενεφελντ, Βερολίνο

9. Στάνστεντ, Λονδίνο

10 Τσιαμπίνο, Ρώμη

 Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο

1. King Abdulaziz. Τζέντα, Σαουδική Αραβία

2. Τζούντα, Νότιο Σουδάν

3. Port Harcourt, Νιγηρία

4. Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν

5. Σαντορίνη

6. Χανιά

7. Ηράκλειο

8. Καράκας, Βενεζουέλα

9. Λούτον, Λονδίνο

10. Κατμαντού, Νεπάλ