Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Oman Air στο World Travel Market (WTM) του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στο ExCeL του Λονδίνου μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης, η εταιρεία παρουσίασε αρκετές βασικές εξελίξεις στην παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, καθώς και ηγετικές μορφές στα βρετανικά ΜΜΕ.

Ως μέρος του φιλόδοξου προγράμματος ανάπτυξης και της επέκτασης του στόλου της εταιρείας,  ανακοινώθηκε η έναρξη των καθημερινών πτήσεων της Oman Air από Μάντσεστερ που αναμένεται να αρχίσουν τον Μάιο του 2017 και η «μετακόμιση» των διπλών καθημερινών της πτήσεων στο Terminal 4 στο Heathrow του Λονδίνου. Για να αποδείξουν πως ικανοποιείται η δέσμευση της Oman Air για συνεχή επένδυση στην άνεση των φιλοξενουμένων στο αεροσκάφος, δύο μέλη του πληρώματος θαλάμου της Oman Air ήταν στο περίπτερο ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να δοκιμάσουν το νέο βραβευμένο κάθισμα Business Class που ήταν στην έκθεση.

Ένα απαιτητικό πρόγραμμα συναντήσεων ήταν προγραμματισμένο κατά τη διάρκεια των τριών ημερών με μέλη της ταξιδιωτικής αγοράς και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Oman Air, Abdulrahman Al Busaidy δήλωσε: «Το WTM του Λονδίνου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για εμάς αφού βρεθήκαμε εδώ για να ενισχύσουμε το προφίλ μας στην αρένα των διεθνών ταξιδιών. Η Oman Air είχε μια μεγάλη επιτυχία πριν λίγες ημέρες, όπου καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το εκτεταμένο και βραβευμένο διεθνές μας δίκτυο σε ορισμένα σημαντικά και σημαίνοντα πρόσωπα στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την εξαιρετικά θετική αντίδραση στην πρόσφατα ανακοινωθείσα καθημερινή πτήση μας από το Μάντσεστερ προς Μουσκάτ την έναρξη του επόμενου έτους».

Όι δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του WTM περιελάμβαναν επίσης τη φιλοξενία μιας εμπορικής συγκέντρωσης, όπου η Oman Air αναγνώρισε τους πλέον σημαίνοντες εταίρους της στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξή τους στο 2015-16 και από κοινού φιλοξένησε εκδήλωση των μέσων ενημέρωσης με το Υπουργείο Τουρισμού του Ομάν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των μέσων ενημέρωσης, ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Oman Air, Rogier De Jager, παρουσίασε τα ετήσια βραβεία των μέσων ενημέρωσης της εταιρείας για να ανταμείψει τους δημοσιογράφους που ήταν υπεύθυνοι για τα καλύτερη άρθρα / εκπομπή που εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 – 2016. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από κοινού με την Εξοχότητα του Maitha al Mahrouqi, Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Ομάν.

Η Oman Air παράλληλα γιόρτασε τα πολυάριθμα βραβεία από τη συμμετοχή της στο WTM του Λονδίνου το 2015, συμπεριλαμβανομένων της «Καλύτερης Διεθνούς Αεροπορικής Εταιρίας» και “Best In-Flight Magazine”, καθώς και βραβεία για το νέο κάθισμα Business Class, το οποίο δοκιμάστηκε με ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.