Τη νέα πτήση της από Αθήνα προς Γένοβα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα η αεροπορική εταιρεία Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη.

Με την παρουσία της στην Ελλάδα από το 2012, η Volotea έχει μεταφέρει έως σήμερα περισσότερους από 590.000 επιβάτες, επιχειρώντας από 13 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Ζάκυνθο. 

Το νέο δρομολόγιο προς Γένοβα θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου, θα προσφέρει 7.000 θέσεις περισσότερες απ’ όσες ήδη προσφέρει η εταιρεία, ενώ θα υπάρξουν σχεδόν 60 νέες πτήσεις. Η Volotea συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της από την Αθήνα, πετώντας μέσα στο 2017 σε τέσσερις προορισμούς προς Ιταλία και τρεις στην Ελλάδα, ενώ συνολικά θα προσφέρει 115.000 θέσεις και 7 προορισμούς από την Αθήνα το 2017.

Από την Αθήνα, η Volotea τον επόμενο χρόνο θα εκτελεί επτά δρομολόγια: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα. Συνολικά, τον επόμενο χρόνο, η Volotea θα προσφέρει 115.000 θέσεις και περισσότερες από 950 πτήσεις, μια αύξηση δηλαδή 33% σε σύγκριση με το 2016.

Η Valeria Rebasti, Commercial Country Manager για την Ιταλία και την Ελλάδα, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της σχετικά με τα εγκαίνια της νέας γραμμής: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το συγκεκριμένο νέο δρομολόγιο που συνδέει την Ιταλία με την Ελλάδα. Πρόσφατα επιλέξαμε τη Γένοβα ως την 9η βάση μας, και είμαστε σίγουροι πως η συγκεκριμένη σύνδεσή της με την Αθήνα θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιβατικές ροές και από τους δύο προορισμούς, καθώς οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και είμαστε εξίσου βέβαιοι πως οι επιβάτες από την Αθήνα θα αγαπήσουν τη Γένοβα, μια πόλη ιδιαίτερα γοητευτική με σημαντικά αξιοθέατα, όπως για παράδειγμα, το μεγαλύτερο Aquarium στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά και παραμένουμε προσηλωμένοι στο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και στο μέλλον».

625_b14eff66-6b3d-9953-064b-f9980852ec61

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη σημαντική ανάπτυξη της Volotea στο αεροδρόμιό μας που συνεχίζεται και την επερχόμενη θερινή περίοδο, προσθέτοντας τη σύνδεση με τη συναρπαστική Γένοβα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις συνδέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία! Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία διετία και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα με την επένδυση και την εμπιστοσύνη της, είναι πραγματικά σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας!»

Στον έκτο χρόνο λειτουργίας, η Volotea συνεχίζει να επεκτείνεται, καθώς το 2012 που ξεκίνησε είχε μόλις δύο βάσεις (Βενετία και Νάντη), ενώ το επόμενο έτος θα αριθμεί εννέα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα και Γένοβα. Το επόμενο έτος η Volotea θα πετά σε 79 πόλεις σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Η Volotea θα προσθέσει περισσότερα από 40 νέα δρομολόγια στο υπάρχον δίκτυό της, το οποίο το 2017 θα περιλαμβάνει 240 – 250 δρομολόγια, και αναμένει να μεταφέρει 4,4 εκατ. επιβάτες το 2017.

Σχετικά με τον αεροπορικό στόλο της, η Volotea το επόμενο έτος θα διαθέτει 28 αεροσκάφη. Με την προσθήκη των 6 νέων Airbus A319 το 2017, θα αριθμεί 10 Airbus A319 και 18 Boeing 717. Η εταιρεία έχει την πρόθεση να πετά 100% με Airbus αεροσκάφη στα επόμενα χρόνια. Αυτή η στρατηγική απόφαση θα της επιτρέψει να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, αυξάνοντας τις θέσεις από 125 σε 150 στα νέα αεροσκάφη της.