Ένα θρίλερ που διήρκεσε περισσότερες από 48 ώρες και είχε πρωταγωνιστή πιλότο αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Κρήτη, ήταν σε εξέλιξη μέχρι και χθες το βράδυ. Ο 72χρονος Βρετανός, Maurice Kirk, συμμετείχε στο vintage rally, που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Σητείας πετώντας με ένα αεροσκάφος Piper Cub του 1943, και τελικά βρέθηκε σε μια περιοχή ανάμεσα στο Σουδάν και την Αιθιοπία, έχοντας κάνει αναγκαστική προσγείωση, τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες, καθώς το αεροσκάφος του είχε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.

Το μικρό αεροσκάφος του 72χρονου αντιμετώπισε εξαρχής σοβαρά μηχανικά προβλήματα και μάλιστα την Κυριακή έκανε την πρώη αναγκαστική προσγείωση. Τότε οι οργανωτές του αγώνα τού ζήτησαν να αποχωρήσει για να μην κινδυνεύσει, όμως εκείνος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε. Γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας ο βετεράνος πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Gambela της Αιθιοπίας και τότε υπήρξε κινητοποίηση, καθώς δεν μπορούσε να εντοπιστεί ούτε να υπάρξει επαφή μαζί του μέσω ραδιοεπικοινωνίας ούτε να βρεθεί από τον δορυφόρο.

Η κινητοποίηση διήρκεσε από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, όταν έδωσε ο ίδιος σημεία ζωής και είπε ότι είχε κάνει μια νέα αναγκαστική προσγείωση.

2

Ο 72χρονος βετεράνος πιλότος αλλά και κτηνίατρος στο επάγγελμα, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση! Τον Φεβρουάριο του 2008 είχε επιχειρήσει να κάνει το γύρο του κόσμου με ένα μικρό αεροσκάφος του 1933, αλλά έπεσε στην Καραϊβική και κινδύνευσε σοβαρά από καρχαρίες! Διασώθηκε από την άμεση κινητοποίηση της ακτοφυλακής.

Και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς συνελήφθη από την αστυνομία του Τέξας όταν προσγειώθηκε με ένα μικρό αεροσκάφος κοντά στο ράντσο του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους! Όπως είπε, ήθελε να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη διάσωσή του από τους καρχαρίες της Καραϊβικής!

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ίδιος έχει καταγράψει στις 17 Νοεμβρίου τη δραματική του αναφορά για τα προβλήματα στο αεροσκάφος, που τον οδήγησαν στη συνέχεια στη διπλή του περιπέτεια.

 

Πηγή: candianews.gr