Αεροπλάνο των Πακιστανικών Αερογραμμών με 47 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην περιοχή Χαβέλιαν. Μεταξύ των επιβατών και ένας τηλεοπτικός αστέρας της χώρας.

Το αεροσκάφος τύπου ATR-42 εκτελούσε εσωτερική πτήση καθώς είχε απογειωθεί από την πόλη Σιτράλ και είχε προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Συνετρίβη κοντά στην πόλη Αμποταμπάντ, στην περιοχή Χαβελιάν, ενώ το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 90 λεπτά μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους από το Πακιστάν, στην περιοχή κατευθύνονται ελικόπτερα του στρατού με σκοπό να εντοπίσουν επιζώντες.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το θεωρούν απίθανο να βρεθούν επιζώντες, ενώ προς το παρόν έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί. «Όλες οι σοροί έχουν απανθρακωθεί και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί», δήλωσε ο αξιωματούχος Ταζ Μουχάμαντ Χαν που βρίσκεται στο σημείο. Ο Χαν, μάλιστα, επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που είδαν το αεροσκάφος πριν συντριβεί στην ορεινή περιοχή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Ανάμεσά στους επιβαίνοντες -όπως φαίνεται στη λίστα επιβίβασης που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο- είναι κι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της χώρας, ο Junaid Jamshe και η σύζυγός του.