O κ. Thorsten Dirks θα είναι το νέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG και υπεύθυνος για την Eurowings και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας. Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa διορίζει νέο μέλος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο με τριετές συμβόλαιο που ξεκινά από την 1η Μαΐου 2017

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στη Φρανκφούρτη στις 7 Δεκεμβρίου 2016, διόρισε τον κ. Thorsten Dirks ως νέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου. Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου 2017 ο κ. Dirks θα είναι υπεύθυνος για τον Όμιλο Eurowings και το τμήμα Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Dirks θα ασκεί τα νέα του καθήκοντα από την έδρα του Ομίλου Eurowings στην Κολωνία και θα διαδεχθεί τον κ. Karl Ulrich Garnadt που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Ο κ. Thorsten Dirks διαθέτει πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα και στόχος του θα είναι η διεύρυνση του αεροπορικού δικτύου του Ομίλου Eurowings. Καθώς ο όμιλος βρίσκεται σε περίοδο έντονης ανάπτυξης, η εξασφάλιση της λειτουργικής σταθερότητας σε συνδυασμό με τις παράλληλες διαδικασίες ολοκλήρωσης και μετακόμισης των συστημάτων της αεροπορικής εταιρείας είναι μείζονος στρατηγικής σημασίας. Στόχος είναι η ταξιδιωτική εμπειρία με τη Eurowings να εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα και ψηφιακές υπηρεσίες, ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους επιβάτες. Επιπλέον, ο κ. Dirks θα αναλάβει ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας. Μέχρι το 2020, οι πτήσεις point-to point και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το μερίδιό τους επί του συνόλου των εσόδων του Ομίλου Lufthansa.

Ο κ. Wolfgang Mayrhuber, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, σημείωσε: «Ο κ. Thorsten Dirks είναι μια επιτυχημένη και διεθνώς καταξιωμένη προσωπικότητα του επιχειρηματικού κλάδου. Η πλούσια εμπειρία του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τον Όμιλό μας. Με την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που διαθέτει, τις ισχυρές ηγετικές ικανότητες και την πελατοκεντρική φιλοσοφία, ο κ. Dirks είναι μια εξαιρετική επιλογή απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη Eurowings.”

Ο κ. Dirks είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική. Ξεκίνησε την καριέρα του στη γερμανική πολεμική αεροπορία και συνέχισε αναλαμβάνοντας ποικίλες θέσεις στη δυναμικά αναπτυσσόμενη και ευαίσθητη στις τιμές αγορά των τηλεπικοινωνιών. Το 2003 έβαλε τα θεμέλια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας E-Plus, το τιμόνι της οποίας ανέλαβε το 2007 ως Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το 2014, μετά την απορρόφηση της E-Plus από τον όμιλο Telefonica, ο κ. Thorsten Dirks ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Telefonica Deutschland AG. Από αυτήν τη θέση και ως υπεύθυνος για το brand O2, οδήγησε στην επιτυχία την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία των 10.000 εργαζομένων και με όγκο πωλήσεων που άγγιζει τα 8 δις ευρώ. Από το 2015, ο κ. Dirk είναι πρόεδρος του Bitkom, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Νέων Μέσων Ενημέρωσης της Γερμανίας.

Ο κ. Carsten Spohr, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, ανέφερε: «Ο κ.Thorsten Dirks έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει επιτυχημένα οικονομικά αποτελέσματα μέσα από τον συστηματικό έλεγχο του κόστους. Παράλληλα, η πορεία του έχει αναδείξει την ικανότητά του να αναπτύσσει μια πελατοκεντρική προσέγγιση μέσα από νέες καινοτομίες και το χτίσιμο νέων συνεργασιών. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον κ.Dirks, ως νέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου Lufthansa και ως τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Eurowings.”

Ο κ. Karl Ulrich Garnadt θα αποχωρήσει με σύνταξη από το Εκτελεστικό Συμβούλιο στις 30 Απριλίου 2017. “Έχω εργαστεί στενά και για πολλά χρόνια με τον κ. Karl Ulrich Garnadt. Τον εκτιμώ ιδιαιτέρως τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά,” σημείωσε ο κ.Wolfgang Mayrhuber. “Η εκτεταμένη γνώση και η εμπειρία που έχει αποκτήσει κατά την τριαντάχρονη επιτυχημένη πορεία του στον Όμιλο Lufthansa τον καθιστούν ως έναν από τους πιο διακεκριμένους εμπειρογνώμονες στον κλάδο των αερομεταφορών. Είμαι χαρούμενος που ο κ. Karl Ulrich Garnadt έχει συμφωνήσει να βοηθήσει συμβουλευτικά τον διάδοχό του κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης των καθηκόντων του.”