Εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysian Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ πετούσε προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες το 2014.

Όπως αναφέρει το BBC, με τις έρευνες να τελειώνουν σύντομα, οι Αυστραλοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ, είπε πως η αναζήτηση είναι απίθανο να συνεχιστεί πέρα από το προγραμματισμένο τέλος τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2017 καθώς δεν κατέληξαν σε κάποια «ειδική θέση» για το αεροσκάφος.

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας, που χρηματοδοτούν την έρευνα, είχαν προηγουμένως συμφωνήσει πως «θα παρατείνουμε την έρευνα μόνο εάν υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία που να προσδιορίζουν τη θέση του αεροσκάφους».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών της Αυστραλίας, που είναι επιφορτισμένο με το συντονισμό της έρευνας, στην τελευταία αναφορά της δήλωσε πως «υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, η προηγούμενη περιοχή έρευνας να μην περιέχει το αεροσκάφος που έχει εξαφανιστεί».

Τα ερευνητικά σκάφη έχουν ψάξει σε 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Οι ειδικοί εντόπισαν μια νέα έκταση περίπου 25.000 τετραγ. χιλιομέτρων βόρεια του σημερινού τόπου αναζήτησης που «έχει μεγάλες πιθανότητες» να περιέχει τα συντρίμμια.