Το να πετάς με κακές καιρικές συνθήκες είναι σίγουρα μία τρομακτική εμπειρία για πολλούς ανθρώπους. Κυρίως όταν χιονίζει, τα νεύρα “σπάνε” εύκολα. Αλλά πρέπει όντως να υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας όταν η θερμοκρασία πάει κάτω από το μηδέν; Έμπειροι πιλότοι λένε τη γνώμη τους για το πως οι αεροπορικές εταιρείες παραμένουν ασφαλείς ακόμα και σε εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο Αμερικανός εμπορικός πιλότος Patrick Smith, συγγραφέας του Cockpit Confidential, εξηγεί ότι ένα από τα κύρια ζητήματα με τις καιρικές συνθήκες το χειμώνα για τα αεροσκάφη είναι ότι ο πάγος ή το χιόνι στα φτερά αποτρέπει την απογείωση.

Συγκεκριμένα, γράφει στο blog του: «Σταθμευμένο στο terminal, ένα αεροσκάφος μαζεύει υγρασία με τον ίδιο τρόπο όπως το αυτοκίνητο, με χιόνι, χιονόνερο, παγωμένη βροχή ή παγετό. (Χάρη στην υπερψύξη των καυσίμων στα φτερά, ο παγετός μπορεί να σχηματιστεί ύπουλα, ακόμη και με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν).

«Το τέρας δεν είναι το βάρος της ψύξης, αλλά ο τρόπος που διαταράσσει τη ροή του αέρα πάνω και γύρω από το φτερό, στερώντας ανέλκυση από το αεροπλάνο.

«Ο παγετός, επίσης, μπορεί να σχηματιστεί και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μπορεί να σχηματιστεί κατά μήκος των εμπρόσθιων άκρων των πτερυγίων και της ουράς, κατά μήκος του κινητήρα και των πτερυγίων του έλικα, καθώς και σε διάφορες άλλες επιφάνειες.

«Αν μείνει ανεξέλεγκτος, ο παγετός μπορεί να βλάψει τις μηχανές και να αποσταθεροποιήσει τον έλικα. Τα αεροπλάνα είναι πιο ευαίσθητα κατά την απογείωση και την προσγείωση, όταν η ταχύτητα είναι πιο αργή».

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι εξαιρετικά καλά προετοιμασμένες για χειμερινές συνθήκες, εν μέρει επειδή τα πληρώματα εκπαιδεύονται για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Kevin O’Donnell, Flight Operations Manager στο Zenith Aviation, είπε στο MailOnline Travel: «Κατά την επαγγελματική μου άποψη, δεν είναι λιγότερο ασφαλές να πετάς στο χιόνι. Τα πληρώματα πτήσης, όπως η δική μας στη Zenith Aviation υποβάλλονται σε εκτεταμένη εκπαίδευση σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του χειμώνα.

«Έχουν εκπαιδευτεί σε προσομοιωτές για την απογείωση και την προσγείωση σε διαδρόμους με ρύπανση, όπως επίσης και σε συνθήκες χειμώνα».

Οι λειτουργίες αντί-παγετού παίζουν επίσης το ρόλο τους και τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” εξηγούνται στην ιατροδικαστική λεπτομέρεια.

Ο O’Donnell, δήλωσε: «Οι κατασκευαστές αεροσκαφών πρέπει να περάσουν από εξαιρετικά αυστηρές δοκιμές το χειμώνα τα αεροσκάφη τους για να ταιριάζουν σε όλα τα είδη των συστημάτων αντι-παγετού κατά τη διάρκεια της κατασκευής… για να εξασφαλιστεί με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι οι πληροφορίες που μεταδίδονται στους πιλότους είναι ακριβείς.»

Τα άλλα καλά νέα, όπως γράφει ο Smith, είναι ότι τα αεροπλάνα έχουν πραγματικά καλύτερες επιδόσεις σε ψυχρότερο, πυκνότερο αέρα, επειδή «παράγουν δύναμη πιο αποτελεσματικά και τα φτερά παράγουν ανύψωση πιο αποτελεσματικά».

 

Πηγή: Daily Mail