Ένας άντρας και μία γυναίκα προκάλεσαν αναστάτωση σε πτήση της Delta Air Lines στο Λος Άντζελες, αναγκάζοντας τον πιλότο να επιστρέψει το αεροπλάνο στο Minneapolis-St. Paul International Airport, αναφέρουν αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Η πτήση απογειώθηκε στις 18:20 την Τετάρτη, αλλά επέστρεψε στις 19:35, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Patrick Hogan. Το πλήρωμα πτήσης ανέφερε πως το ζευγάρι προκάλεσε αναστάτωση και αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες. Οι εκθέσεις της αστυνομίας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της διαταραχής. Ωστόσο η αστυνομία του αεροδρομίου συνέλαβε το ζευγάρι και ανακρίθηκε από την αστυνομία και το FBI, είπε ο Hogan.

Οι εκθέσεις της αστυνομίας δείχνουν τον 35χρονο Blake Adam Fleisig, που συνελήφθη για αντικανονική συμπεριφορά που αφορά διαπληκτισμό ή πάλη και την 36χρονη Anna Christine Koosmann,, η οποία συνελήφθη για αντικανονική συμπεριφορά και για παρεμπόδιση της αστυνομίας.

Ενώ η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον Fleisig αργά την Τετάρτη, η Koosmann μεταφέρθηκε στην φυλακή Hennepin County, όπου απελευθερώθηκε νωρίς την Πέμπτη, μετά την εγγύηση 78 δολαρίων. Όλες οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η  Anna Christine Koosmann σηκώθηκε από τη θέση της για να πάει τουαλέτα αμέσως μετά την απογείωση. Ωστόσο, η αεροσυνοδός της ζήτησε να παραμείνει για λίγο ακόμα στη θέση της. Τότε η 36χρονη αντέδρασε και έτσι ξέσπασε ο καβγάς.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μινεάπολη, όρμησαν μέσα δύο αστυνομικοί προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

«Σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε!» ακούγεται να λέει ένας από αυτούς στον Fleisig διατάζοντας τον να «μείνει κάτω!»

Στο βίντεο ακούγονται και άλλοι εξαγριωμένοι επιβάτες που ζητούν από τους αστυνομικούς να βγάλουν το ζευγάρι έξω από το αεροσκάφος.

Το γεγονός καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες της πτήσης, ενώ τελικά το αεροσκάφος έφτασε στο προορισμό του με δυόμιση ώρες καθυστέρηση.