Η χιλιανή LATAM Airlines LAN.SN ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Qatar Airways ολοκλήρωσε την εξαγορά του 10% της εταιρείας, σε μια συναλλαγή αξίας 608.400.000 δολαρίων.

Η LATAM είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουλίου τη συμφωνία στην οποία το Κατάρ θα αγοράσει το 10% της εταιρείας μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, με την πληρωμή των $10 ανά μετοχή. Στην τελική συμφωνία, το Κατάρ αγόρασε 60.800.000 μετοχές της LATAM, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Η είσοδος της Qatar Airways στην ιδιοκτησία (της LATAM) είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουμε μια μακροχρόνια σχέση και να διερευνήσουμε νέες ευκαιρίες για τη σύνδεση με την Ασία και τη Μέση Ανατολή», είπε η LATAM σε μια δήλωση.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η συμφωνία με την Qatar ανάγκασε την χιλιανή οικογένεια Cueto και την βραζιλιάνικη οικογένεια Amaro να τροποποιήσουν τη δομή της ιδιοκτησίας της LATAM τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μην αλλάξει πολύ η συμμετοχή τους στην εταιρεία.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012 μέσα από μια συγχώνευση μεταξύ της χιλιανής LAN και της βραζιλιάνικης TAM, έχει παρουσιάσει σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια εν μέσω ύφεσης στη Βραζιλία. Αυτό έχει προκαλέσει μια σειρά από λειτουργικές προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης στα αεροσκάφη του στόλου.