Όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα κίνητρα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα στις ΗΠΑ, εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, όπως ανακοινώθηκε.

Ο Τζορτζ Πάιρο, ειδικός πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στο Μαϊάμι, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που διήρκησε πολλές ώρες τη νύχτα της Παρασκευής.

Ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο συνελήφθη για την επίθεση στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για έναν βετεράνο του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος είχε περάσει το όπλο του από έλεγχο, καθώς ήταν και ο ίδιος επιβάτης μιας πτήσης με προορισμό την Φλόριντα.

Πληροφορίες από το γραφείο του FBI στην Αλάσκα, όπου είχε παρουσιαστεί πριν από λίγο καιρό ο 26χρονος, αναφέρουν ότι φερόταν αλλόκοτα και συγκεκριμένα ότι «άκουγε φωνές». Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Θεία του 26χρονου Εστεμπάν Σαντιάγο -ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση- είπε ότι ο νεαρός βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Η Μαρία Ρουίζ Ριβέρα πρόσθεσε ότι ο νεαρός είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μετά τη θητεία του στο Ιράκ.