Μοναδικό υπεύθυνο για την συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, τον Μάρτιο του 2015, έκριναν Γερμανοί εισαγγελείς τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών.

O Λούμπιτς είχε ρίξει σε βουνοπλαγιά το αεροσκάφος, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, οδηγώντας στον θάνατο και τους 150 επιβαίνοντες.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έπασχε από “ψυχωτικό επεισόδιο κατάθλιψης”, το οποίο εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, λίγους μήνες πριν την συντριβή αλλά το είχε αποκρύψει από την εταιρία, που ανήκει στον όμιλο της Lufthansa.

Όπως αναφέρει το Reuters, oι αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο αν κάποιος εν ζωή θα μπορούσε να λογοδοτήσει για το δυστύχημα αλλά ο εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας επεσήμανε ότι οι έρευνες δεν έδειξαν αιτία να είναι κάποια βλάβη ή να ευθύνονται οι γιατροί, η Lufthansa, η Germanwings ή η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Γερμανίας.

Οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων υποστήριζαν ότι ο Λούμπιτς, ο οποίος είχε σταματήσει προσωρινά την εκπαίδευσή του για να ακολουθήσει θεραπεία για καταθλιπτικό επεισόδιο, θα έπρεπε να παρακολουθούνταν πιο στενά.