Ένας αρχιτέκτονας με φαντασία εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια μίας πτήσης και σχεδίασε ένα σπίτι κατασκευασμένο από ένα αεροσκάφος.

Το σπίτι κατασκευάστηκε για την Francie Rehwald, η οποία πέρασε από συνέντευξη δώδεκα αρχιτέκτονες ψάχνοντας την ιδανική ιδέα για το σπίτι των ονείρων της. Τελικά κατέληξε στον David Hertz, που βρήκε και τα κομμάτια που χρειάστηκαν από ένα παλιό Boeing 747. Παράλληλα, η Rehwald ξόδεψε 15 χρόνια ψάχνοντας την ιδανική τοποθεσία για το σπίτι, καταλήγοντας τελικά σε μία έκταση στους λόφους του Μαλιμπού στην Καλιφόρνια.

Επίσης, περίπλοκη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης άδειας για αυτό το πρωτότυπο σπίτι καθώς έπρεπε να πάρουν άδεια από 17 υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένης της Homeland Security- καθώς από τον ουρανό η οικία μοιάζει με… αεροπλάνο που έχει συντριβεί!

Η συνταξιούχος έμπορος της Mercedes Benz, Francie Rehwald, δήλωσε: «Ήθελα κάτι που ήταν θηλυκό. Μπορεί να μην θυμίζουν τα φτερά κάτι θηλυκό, αλλά από τη στιγμή που μπήκαν στη θέση τους δεν είχα καμιά αμφιβολία. Έχουν τόσο λεπτές καμπύλες».

Ο Hertz ήθελε να φτιάξει ένα οικονομικό, θηλυκό σπίτι με μια πλωτή οροφή.
Είπε: «Εκεί που προσπαθούσα να σχεδιάσω κάτι που να θυμίζει φτερό σκέφτηκα “Γιατί να μην πάρουμε έτοιμο κάποιο φτερό;”».

Η Rehwald, που αρνήθηκε να πει ακριβώς πόσο κοστίζει η κατασκευή, υπαινίχθηκε μόνο ότι ήταν κοντά στο εκατομμύριο, πρόσθετωντας: «Κανείς δεν είχε κατασκευάσει ποτέ κάτι τέτοιο πριν. Υπήρχαν πολλές εκπλήξεις που έφεραν αυτό το κόστος, αλλά αξίζει.»

Το αρχοντικό βρίσκεται σε 55 στρέμματα και βρίσκεται 1.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο φτερά από Boeing και δύο πτερύγια της ουράς, που αποσπάστηκαν από το αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

 

Πηγή: Daily Mail