Λίγοι μπορούν να φανταστούν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των αεροσυνοδών. Έτσι, υπάρχουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες που τα… δίνουν όλα στην εκπαίδευση τους έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η China Airlines, όπου η εκπαίδευση των αεροσυνοδών θυμίζει… πεζοναυτών μόνο λίγο πιο περίπλοκη. Εκτός αν και οι πεζοναύτες περνούν ώρες για να έχουν… τέλειο χαμόγελο και άψογη στάση σώματος.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Sun, οι κοπέλες που εκπαιδεύονται για να γίνουν αεροσυνοδοί στις κινέζικες αερογραμμές περνούν στρατιωτική εκπαίδευση. Προσπαθούν να επιτύχουν το τέλειο χαμόγελο με τη βοήθεια τσόπστικ ανάμεσα στα δόντια τους, ενώ για να έχουν την ιδανική στάση σώματος ισορροπούν περιοδικά και μπουκάλια πάνω στο κεφάλι τους.

Παράλληλα, πλέον το πλήρωμα καμπίνας περνά και μαθήματα αυτοάμυνας με την China Airlines να δίνει έμφαση σε βασικές γνώσεις Κουνγκ Φου και Τάε Κβο Ντο, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν τις κοπέλες να κάνουν μαθήματα πολεμικών τεχνών θυμίζοντας πεζοναύτες.