Η εμπορική διευθύντρια της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας σε Ελλάδα και Ιταλία, Valeria Rebasti, μας μιλά για τα νέα δρομολόγια και τα πλεονεκτήματα της Volotea σε σχέση με άλλες αεροπορικές χαμηλού κόστους.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Volotea σε ελεύθερη μετάφραση στα ισπανικά σημαίνει «να πετάς τριγύρω» (to fly around). Και αυτό ακριβώς κάνει η low cost ισπανική αεροπορική, η οποία έχει ως πολιτική της να συνδέει όχι τις μεγαλουπόλεις, αλλά μέρη που οι άλλοι αποφεύγουν. Με αφορμή το νέο δρομολόγιο Αθήνα-Γένοβα, η commercial country manager Italy & Greece, Valeria Rebasti, μας μιλάει για τη Volotea και υπόσχεται νέα δρομολόγια στο εγγύς μέλλον.

– Η Volotea ειδικεύεται στη σύνδεση μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων με απευθείας πτήσεις. Πιστεύετε ότι αυτή είναι η συνταγή για την επιτυχία; Να πετάτε όπου κανείς άλλος δεν το κάνει;
Η Volotea ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012, με στόχο να συνδέει τις μικρές και μεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα με την αποφυγή κάποιας στάσης σε μεγαλύτερα αεροδρόμια. Από τότε, ξεκινήσαμε πολλά νέα δρομολόγια που δεν υπήρχαν πριν, όπως για παράδειγμα μεταξύ της Ιταλίας και των ελληνικών νησιών.

– Η Volotea ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο από Αθήνα προς Γένοβα. Σκοπεύετε να επεκτείνετε τις διαδρομές σας στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον;
Η Γένοβα είναι ο 7ος προορισμός που λειτουργούμε από το αεροδρόμιο της Αθήνας, απ’ όπου πετάμε επίσης προς Μπάρι, Μύκονο, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Σαντορίνη και Βενετία. Εργαζόμαστε συνεχώς με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες και σίγουρα σκοπεύουμε να αυξηθούν τα δρομολόγια τα επόμενα χρόνια!

– Γιατί θα πρέπει κάποιος να επιλέξει τη Volotea για το ταξίδι του; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους;
Η Volotea προσφέρει χαμηλές τιμές με πολύ καλές υπηρεσίες. Οι πελάτες μάς επαινούν για την άνεση των αεροσκαφών μας και για τα φιλικά πληρώματά μας. Επιπλέον, ανέκαθεν συνεργαζόμασταν με το εμπόριο (ταξιδιωτικούς πράκτορες και γραφεία) και έτσι διευκολύνουμε το έργο των φορέων για τις κρατήσεις.