Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκαν στα αμερικανικά αεροδρόμια, μετά το διάταγμα του Τραμπ για την απαγόρευση της εισόδου προσφύγων και μεταναστών.

Μόλις το Αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε σχετική οδηγία με βάση το διάταγμα Τραμπ κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορα στους πρόσφυγες και στους κατόχους βίζας που προέρχονταν από τις χώρες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τραμπ, άρχισαν τα προβλήματα.

«Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν» σημειώνουν οι New York Times.

Η αραβο-αμερικανική επιτροπή κατά των διακρίσεων ανέφερε ότι στα αμερικανικά αεροδρόμια επικρατεί χάος και ότι ήδη λαμβάνουν κλήσεις για βοήθεια από κατόχους πράσινης κάρτας και βίζας.

«Οι βίζα απορρίπτονται αμέσως. Χάος στα αεροδρόμια και στον αέρα. Το διάταγμα εφαρμόζεται και σε όσους επιστρέφουν απόψε» τουίταρε χθες το βράδυ μέλος της επιτροπής.

Εντωμεταξύ, ένα νέο κίνημα έχει δημιουργηθεί γύρω από τα αμερικάνικα αεροδρόμια, το «κίνημα των αεροδρομίων», καθώς διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από το αεροδρόμιο JFK το Σάββατο εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός ότι κρατούνται οι φιλήσυχοι πολίτες επειδή απλά προέρχονται από κάποιες συγκεκριμένες χώρες και πιστεύουν στο Ισλάμ.