Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά από αναστάτωση που προκλήθηκε σε μία πτήση από το Μάντσεστερ στην Ντόχα, με έναν μεθυσμένο επιβάτη να φωνάζει «Μπιν Λάντεν»!

Αιτία του χάους που προκλήθηκε ήταν μία ομάδα τριών ανδρών, που ήταν μεθυσμένοι και έβριζαν τους πάντες κατά τη διάρκεια της πτήσης QR028 της Qatar Airways, στις 10 Ιανουαρίου.

Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν στο πίσω μέρος της καμπίνας μετά από έναν καβγά που είχαν με έναν άλλο επιβάτη.

Η επιβάτης Helen Whittingham ανέφερε πως τα πράγματα «έγιναν άσχημα» όταν ένας άνδρας από το Κουβέιτ γύρισε το κάθισμά του πίσω για να είναι πιο άνετα.

«Οι άνδρες άρχισαν να τον βρίζουν και να κλωτσούν το πίσω μέρος της καρέκλας του συνέχεια», είπε. «Μετά τον απείλησαν λέγοντας ότι θα τον βρουν μετά την πτήση».

«Ο κύριος τελικά δεν άντεξε και φώναξε την ασφάλεια, με την αεροσυνοδό αν του εξηγεί πως δεν υπήρχε, αλλά έπιασε η ίδια τους τρεις επιβάτες για να τους μιλήσει».

Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους η κα. Whittingham είπε ότι οι άνδρες συνέχισαν να πίνουν αλκοόλ, άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους και αρνήθηκαν να καθίσουν πριν την προσγείωση.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ντόχα, ένας από τους τρεις άρχισε να καβγαδίζει με έναν επιβάτη που φορούσε μπλούζα της Λίβερπουλ.

Η κ Whittingham είπε αυτό πυροδότησε έναν άγριο καβγά με γροθιές προσθέτοντας: «Ο πιο δυνατός και πιο άγριος από τους άνδρες έγινε εντελώς έξω φρενών. Του είχε ματώσει η μύτη και έφτυσε αίμα στον επιβάτη με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ενώ άρχισε να φωνάζει “Μπιν Λάντεν” σε όλους».

«Δύο άλλοι εύσωμοι άνδρες μπήκαν στον τσακωμό και η κατάσταση έγινε πραγματικά τρομακτική».

«Οι γυναίκες ούρλιαζαν και έκλαιγαν, και οι άνδρες προσπαθούσαν να τον καθηλώσουν, ακόμα και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν αλλά χωρίς επιτυχία».

«Δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά, και είμαι νοσηλεύτρια σε ψυχιατρείο» πρόσθεσε η επιβάτης.

Όταν ο πιλότος παρενέβη οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας, δήλωσε η κα Whittingham.

Ο αερομεταφορέας του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια αναστάτωση στο σκάφος και ανέφερε σε δήλωσή του: «Δεν σχολιάζουμε ατομικές καταστάσεις επιβατών».

Πηγή: Daily Mail