Ο αερομεταφορέας της Ινδίας Jet Airways ανακοίνωσε την έναρξη δεύτερης καθημερινής πτήση μεταξύ Νέου Δελχί και Αμπού Ντάμπι, με σκοπό να ανταποκριθεί στην άνθηση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τομέα.

Η νέα αυτήυπηρεσία – που ορίζεται ως πτήση 9W 212, θα αναχωρεί για Αμπού Ντάμπι από το Νέο Δελχί, το βράδυ στις 17:45 IST. Θα φθάνει στο Αμπού Ντάμπι στις 20:10 (τοπική ώρα). Η πτήση της επιστροφής, 9W 211, θα αναχωρεί από το Άμπου Ντάμπι στις 08:45 (τοπική ώρα), και θα φθάνει στο Νέο Δελχί το ίδιο απόγευμα στις 13:35 IST.

 Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έχουν ανοίξει σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επιχειρήσεων, εκτός από την ενθάρρυνση για ταξίδια τουρισμού και αναψυχής μεταξύ των δύο χωρών. Τα ΗΑΕ είναι ήδη ένας σημαντικός επενδυτής στην Ινδία, που ασχολείται με έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των υποδομών, της ενέργειας, μεταλλουργικές βιομηχανίες, υπηρεσίες, καθώς και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και υλικού. Ομοίως, η οικονομία των ΗΑΕ προσφέρει ελκυστικές και άφθονες επενδυτικές ευκαιρίες για τις ινδικές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας, καθώς και ότι είναι μία βασική πύλη για τις περιφερειακές και διεθνείς αγορές. Στην πραγματικότητα, το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δις δολάρια μέχρι το 2020. Η εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα συνέβαλε στην επιτάχυνση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών, η οποία γρήγορα επιταχύνεται.

Ο Jayaraj Shanmugam, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Jet Airways, δήλωσε: «Η νέα υπηρεσία θα προσφέρει στους επισκέπτες μας πρόσθετη ευελιξία και την επιλογή να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, είτε στον Κόλπο ή και αλλού. Είναι ένα ακόμη βήμα από την Jet Airways για να κάνει την εμπειρία ταξιδιού απολαυστική, βολική και άνετη. Με την υπογραφή της ινδικής φιλοξενίας μας σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία πτήσης για τους επισκέπτες μας θα παγιώσει αναμφίβολα τη θέση μας ως προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία σε αυτή το εξαιρετικά σημαντική διαδρομή».