Η βρετανική πολεμική αεροπορία απογείωσε επειγόντως μαχητικά την Τρίτη για να συνοδεύσουν ένα αεροσκάφος της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) που τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Στάνστεντ εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας επιβάτης προκάλεσε αναστάτωση, σύμφωνα με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και τη βρετανική αστυνομία.

Μαχητικά Typhoon τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας απογειώθηκαν κατεπειγόντως το απόγευμα από τη βάση Κόνινγκσμπι της RAF «για να αναχαιτίσουν ένα πολιτικό αεροσκάφος», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Το αεροσκάφος αναχαιτίστηκε και συνοδεύτηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Στάνστεντ», προσέθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης των εμπορικών πτήσεων, το αεροσκάφος της PIA το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Λαχόρη προς το αεροδρόμιο Χίθροου εξετράπη στο Στάνστεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η PIA δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκαν σχόλια για το συμβάν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το συμβάν οφείλεται σε έναν επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση μέσα στο αεροσκάφος και δεν πιστεύεται ότι υπήρξε αεροπειρατεία ή ότι το συμβάν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν πιστεύεται ότι πρόκειται για μια αεροπειρατεία ή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Έσεξ. «Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει και αστυνομικοί κάνουν ανακρίσεις», κατά την ίδια πηγή.