Η Air Namibia και η Turkish Airlines υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού.

Η Air Namibia (SW) και η Turkish Airlines (TK) υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού. Η συμφωνία, η οποία θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου, θα καλύπτει δρομολόγια μεταξύ Τουρκίας και Ναμίμπια και αυξάνει τις δυνατότητες για ταξίδια για τους επιβάτες των δύο εταιρειών.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Turkish Airlines στην Istanbul. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της Ναμίμπια κ. Sankwasa James Sankwasa και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Airlines Bilal Ekşi υπέγραψαν τη συμφωνία με την παρουσία ανώτερων στελεχών και από τις δύο πλευρές.

Αυτή η νέα συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού είναι βέβαιο ότι θα διευρύνει την εμπορική συνεργασία των δύο εταιρειών και κατ΄επέκταση των χωρών τους. Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών θα αποκτήσουν περισσότερες επιλογές για πτήσεις μεταξύ της Ναμίμπια και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Air Namibia και η Turkish Airlines σχεδιάζουν να τοποθετήσουν κοινούς κωδικούς στις πτήσεις της Air Namibia Βίντχουκ – Γιοχάνεσμπουργκ/ Βίντχουκ – Φρανκφούρτη και στις πτήσεις της Turkish Airlines Istanbul – Γιοχάνεσμπουργκ /Istanbul – Φρανκφούρτη και αντίστροφα. Επίσης, έχει συμφωνηθεί ότι, όταν o κωδικός SW λανσαριστεί στο μέλλον στις πτήσεις Βίντχουκ – Istanbul, αυτή η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού θα επεκταθεί με την τοποθέτηση του κοινού κωδικού και σε πτήσεις πέραν της Istanbul.

Ο κ. Sankwasa εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εμπορική συνεργασία με έναν τόσο καθιερωμένο και γρήγορα αναπτυσσόμενο αερομεταφορέα, όπως η Turkish Airlines, με ένα ευρύ δίκτυο δρομολογίων και προσέθεσε ότι η συμφωνία θα είναι μια σημαντική εμπειρία για την εταιρεία. Ο κ. Sankwasa είπε επίσης ότι είναι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα είναι καρποφόρα και για τις δύο πλευρές και ότι θα επεκταθεί πολύ σύντομα.

«Η Air Namibia είναι μια μικρή αεροπορική εταιρεία και προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε αυτή την εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία, είναι σημαντικό να έχει ένα στρατηγικό εταίρο, όπως η Turkish Airlines, η οποία είναι μία κορυφαία εταιρεία για να συνεργαστείς μαζί της. Πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι ένας από τους πολλούς τομείς συνεργασίας μεταξύ Turkish Airlines και Air Namibia», συμπλήρωσε ο κ. Sankwasa.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία κοινού κωδικού με την Air Namibia και στοχεύουμε στη βελτίωση της συνεργασίας μας, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες για ταξίδια που προσφέρουμε στους επιβάτες μας, μέσω των δικτύων των πτήσεων μας. Η Air Namibia συνεχίζει να επεκτείνεται με επιτυχία και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ της Turkish Airlines και της Air Namibia θα ωφελήσει τις δύο αεροπορικές εταιρείες, όχι μόνο από εμπορική σκοπιά, αλλά και στις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ναμίμπια, ενώ θα προωθήσει και τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Airlines, κ Bilâl Ekşi, σχολιάζοντας τη συμφωνία.