Ένας μεθυσμένος τουρίστας ο οποίος ανάγκασε το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση αφού φέρθηκε άσχημα στο πλήρωμα της καμπίνας καλείται τώρα να πληρώσει τον “λογαριασμό” που ξεπερνά τις 8.000 λίρες.

Ο Liam McKeown έβρισε το προσωπικό, όταν ο ίδιος και οι φίλοι του πετούσαν από Γλασκώβη προς Ίμπιζα.

Ήταν τόσο εκτός ελέγχου στην πτήση που μία αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τον ακινητοποίησε και ο καπετάνιος έπρεπε να εκτρέψει το αεροπλάνο στη Γαλλία για να αποβιβάσουν τον McKeown.

Ο McKeown επιτέθηκε φραστικά σε μία αεροσυνοδό, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές απειλές όπως «θα κάνω να αναπηδήσει το κεφάλι σου» και «βγάλε τα β…. σου έξω».

Αφού πέρασε οκτώ ώρες σε ένα κελί της αστυνομίας, ο 25χρονος McKeown, αφέθηκε ελεύθερος στους δρόμους της Τουλούζ με τις αποσκευές και το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να γυρίσει με πούλμαν στο σπίτι του στη Βρετανία ενώ οι φίλοι του ταξίδεψαν στην Ίμπιζα χωρίς αυτόν.

Ο McKeown ήταν μεθυσμένος και είχε ξεκινήσει να αναστατώνει τους πάντες πριν ακόμα απογειωθεί το αεροπλάνο, κάνοντας φασαρία κατά τη διάρκεια του ελέγχου ασφαλείας.

Το προσωπικό στη συνέχεια ενημέρωσε τον καπετάνιο του αεροσκάφους για την κατάσταση του McKeown στον οποίο και παραδόθηκε ένα γράμμα λέγοντάς του πως έπρεπε να συμπεριφερθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο McKeown ομολόγησε την ενοχή του ότι ήταν μεθυσμένος μέσα στο αεροσκάφος και πως συμπεριφέρθηκε με απειλητικό και καταχρηστικό τρόπο στην πτήση.

Εξασφάλισε συμφωνία με τους εισαγγελείς, που απέσυραν μια τρίτη κατηγορία εναντίον του, ότι είχε αρνηθεί να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας του κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και είχε επανειλημμένα ζητήσει περισσότερο αλκοόλ.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του McKeown έγινε χειρότερη στην πτήση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου του περασμένου έτους, αφού του δόθηκε το γράμμα και επιτέθηκε φραστικά σε μία αεροσυνοδό.

Αφού αγνόησε τις παρατηρήσεις του πληρώματος, μία αστυνομικός αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και τον περιόρισε στο κάθισμά του.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Τουλούζ ο McKeown απομακρύνθηκε από τη γαλλική αστυνομία, με την Jet2 να του κάνει μήνυση, με το δικαστήριο να τη δικαιώνει χρεώνοντας στον ενοχλητικό επιβάτη 3,868.33 λίρες συν τόκους και έξοδα δικηγόρων».

Παράλληλα, ο σερίφης Vincent Canavan ήταν συγκλονισμένος όταν έμαθε ότι δεν μπορούσε να μπει στη φυλακή ο McKeown, καθώς η παραβίαση των αεροπορικών κανονισμών είχε ως μέγιστη τιμωρία το πρόστιμο.

Ο σερίφης έκοψε πρόστιμο £ 1.600 στον McKeown για κάθε κατηγορία, δηλαδή συνολικά £ 3.200. Αν προστεθούν και τα £5.200 που έχει να πληρώσει στην Jet2, το συνολικό πρόστιμο στον McKeown ανέρχεται σε £ 8.400.