Η γνωστή ακροβατική ομάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας Red Arrows (Κόκκινα Βέλη) επωφελήθηκαν του καλού καιρού και πραγματοποίησαν εντυπωσιακές φιγούρες στον ουρανό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο φωτογράφος Claire Hartley απαθανάτισε τα αεροπλάνα Hawk που πέταξαν πάνω από τη βάση τους στη RAF Scampton στο Lincolnshire αργά το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει.

Η χειμερινή προπόνηση τους συνήθως διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο/Απρίλιο, όταν τότε η ομάδα μετακομίζει στο εξωτερικό σε τοποθεσίες με πιο προβλέψιμο καιρό για να μεγιστοποιήσουν τις ώρες πτήσης και να τελειοποιήσουν την παράστασή τους. Αυτό είναι γνωστό και ως Άσκηση Springhawk.

Κατά τη διάρκεια της Άσκησης Springhawk η ομάδα αξιολογείται από ανώτερους αξιωματικούς της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, με στόχο την απόκτηση του Public Display Authority.

Εάν αυτό απονεμηθεί, οι πιλότοι της Μοίρας αλλάζουν από πράσινες σε κόκκινες τις στολές τους και το πλήρωμα εδάφους επιτρέπεται να φορά μπλε φόρμες.

Η σεζόν ξεκινά τότε επίσημα και επιτρέπεται στα Red Arrows να πραγματοποιήσουν δημόσιες παραστάσεις.

Οι ημερομηνίες προβολής για το 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν την άνοιξη.