Η Air France γιορτάζει φέτος το 20ο έτος λειτουργίας του hub του Παρισιού στο Charles de Gaulle. Από τις 31 Μαρτίου 1996 η Air France επενδύει σταθερά και κεφαλοποιεί τα πλεονεκτήματα του αεροδρομίου με στόχο την βελτίωση της λειτουργικής του απόδοσης. Περίπου 6.500 προσωπικό της Air France εξυπηρετεί 100.000 άτομα καθημερινά. Ο κόμβος προσφέρει 25.000 δυνατότητες σύνδεσης πτήσεων κάθε εβδομάδα.

Ψηφιακή καινοτομία στις υπηρεσίες των πελατών μας

Με την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη, τον εκμοντερνισμό των υποδομών και των lounges, την εξέλιξη των υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε επιβάτη και το εύρος των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από την SkyTeam και το Paris Aéroport, ο κόμβος της Air France’s στο Παρίσι-Charles de Gaulle αντικατοπτρίζει το επίπεδο αριστείας της εταιρείας και των στρατηγικών της στόχων. Η ψηφιακή εμπειρία των πελατών της Air France, από την στιγμή που κάνουν την κράτησή τους μέχρι την ώρα που θα φθάσουν στο αεροδρόμιο στο Παρίσι-Charles de Gaulle και περάσουν κάποιο χρόνο σε αυτό, είναι μια αναφορά στην εταιρεία και την βιομηχανία του τουρισμού.

Σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους, οι πελάτες εξυπηρετούνται από απλοποιημένες και εύληπτες ψηφιακές λύσεις:

  • 247 σημεία αυτόματης εξυπηρέτησης για να κερδίζουν οι επιβάτες χρόνο εκτυπώνοντας την κάρτα επιβίβασης ή τα tags αποσκευών
  • 58 αυτόματα σημεία παράδοσης αποσκευών με χρόνο παράδοσης τα 30 δευτερόλεπτα
  • 56 πύλες επιβίβασης για ένα A320 εξυπηρετώντας 178 επιβάτες σε 12 λεπτά.
  • 2.500 tablets χρησιμοποιούνται από το προσωπικό εδάφους της Air France με σκοπό να προσφέρεται στους πελάτες γρήγορη και προσωπική ανταπόκριση όπου και να βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Στα lounges επίσης της Air France προσφέρεται WiFi αποκλειστικά για τους επισκέπτες τους.

Το Hub σε νούμερα

Ο κόμβος της Air France στο Παρίσι-Charles de Gaulle έχει αναγνωριστεί ως ο πιο δυναμικός στην Ευρώπη, με ελάχιστο χρόνο αναμονής, απλοποιημένες και αρμονικές συνδέσεις, lounges που προσφέρουν ένα μοναδικό και βραβευμένο catering, όπως επίσης και άλλες υπηρεσίες προς όλους τους επιβάτες. Ο κόμβος της Air France συνδυάζει ηρεμία και άνεση σε ένα αεροδρόμιο που προσφέρει την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία με την άφιξη του ταξιδιώτη σε αυτό.

  • 1.000 αναχωρήσεις και αφίξεις καθημερινά
  • 59,431 ασυνόδευτα ανήλικα αναχώρησαν από τον κόμβο του Charles de Gaulle στο Παρίσι το 2016
  • 100.000 αποσκευές εξυπηρετούνται καθημερινά
  • 40 εκατομμύρια πελάτες επιλέγουν τον κόμβο του Charles de Gaulle στο Παρίσι κάθε χρόνο
  • 320 προορισμοί σε 114 χώρες εξυπηρετούνται από τον όμιλο Air France-KLM
  • Η Air France διαθέτει επτά Business class lounges και ένα La Première lounge