Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic σε συνεργασία με την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), θα ξεκινήσει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ της Ρίγας και του Αμπού Ντάμπι στις 29 Οκτωβρίου 2017.

Η airBaltic θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ρίγα – Αμπού Ντάμπι 4 φορές την εβδομάδα με ένα αεροσκάφος Bombardier CS300. Η Etihad Airways θα είναι συνεργάτης κοινού κωδικού στη συγκεκριμένη γραμμή.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic ανέφερε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδέσουμε τη Λετονία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το ολοκαίνουριο μας Bombardier CS300 που πετά σε μεγαλύτερες αποστάσεις και φτάνει τα αεροδρόμια που δεν ήμασταν σε θέση να εξυπηρετήσουμε με τον στόλο μας πριν. Η συνεργασία κοινού κωδικού με την Etihad Airways θα προσφέρει βολικές συνδέσεις στους επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Βαλτικής στο Άμπου Ντάμπι και σε άλλους βασικούς προορισμούς στην Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και στην παροχή νέων ευκαιριών σε όσους ταξιδεύουν από το Αμπού Ντάμπι για τα ευρωπαϊκά και σκανδιναβικά αεροδρόμια.

Το Αμπού Ντάμπι είναι ένα στρατηγικός κόμβος για τις αερομεταφορές στη Μέση Ανατολή και αποτελεί ορόσημο για τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Formula 1 και το Ferrari World θα προσελκύσει πολλούς ταξιδιώτες από τις χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας”.

Ο Peter Baumgartner, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Μέσα από αυτή τη νέα συμφωνία με την airBaltic, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επισκέπτες περισσότερες επιλογές ταξιδίου προς και από τη Λετονία και τη γύρω περιοχή. Αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της Etihad Airways να παρέχει στο επιβατικό κοινό περισσότερες επιλογές και ένα εκτεταμένο δίκτυο σε συνεργασία με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο”.

Οι επιβάτες θα επιβιβάζονται σε αεροσκάφος Bombardier CS300 για μια πτήση που θα διαρκεί 6 ώρες και 15 λεπτά. Οι τιμές των εισιτηρίων one-way θα ξεκινούν από 129 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τελών αεροδρομίου και το κόστος των συναλλαγών.