Η Theresa Cissell, Γενική διευθύντρια της Qatar Airways για Ελλάδα και Κύπρο, μιλάει στην εφημερίδα «Αirnews» για τις δραστηριότητες της Qatar Airways στη χώρα μας και απαριθμεί τους λόγους που κάποιος πρέπει να επιλέξει την εν λόγω αεροπορική εταιρεία για τις μετακινήσεις του, ενώ αναφέρεται και στις δυνατότητες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά.

Συνέντευξη: Χρήστος Σκούντας

– Η Qatar Airways πετά στην Ελλάδα με τρεις πτήσεις καθημερινά. Εχετε σχέδια για νέα δρομολόγια ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ (για παράδειγμα από Θεσσαλονίκη προς Ντόχα); Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε την παρουσία σας στην Ελλάδα;
Η Qatar Airways πάντα προσπαθεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες της προς τους ταξιδιώτες και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την πίεση που δεχόμαστε από τους ταξιδιώτες και τους βασικούς φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, προκειμένου να αυξηθεί η τοπική παρουσία μας.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προβλέψεις για κάποιο νέο δρομολόγιο στην περιοχή, εκτός της σύνδεσης Αθήνας – Ντόχα, ωστόσο η Qatar Airways είναι πάντα ανοιχτή σε νέους προορισμούς και ένας από τους συνεχείς στόχους μας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου μας, προκειμένου να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μας νέες και μοναδικές ταξιδιωτικές επιλογές.
Αυτή είναι μια διαδικασία που συνεχώς αξιολογούμε, καθώς η ελληνική αγορά χωρίς αμφιβολία προσφέρει πολλές δυνατότητες. Εκτός από αυτό, η ανάπτυξη των premium και οικονομικών ταξιδιών στη διαδρομή της Αθήνας παραμένει μια βασική προτεραιότητα για εμάς και ένα από τα πιο επιτυχημένα εργαλεία μας για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι συχνές προσφορές που έχουμε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

– Γιατί πρέπει κάποιος να επιλέξει την Qatar Airways για το ταξίδι του; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρείες;
Η εμπειρία της Qatar Airways αντικατοπτρίζεται στο μότο «Going Places Together», προσφέροντας ταυτόχρονα μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν είναι μόνο για το ευρύ δίκτυο των εντυπωσιακών προορισμών της αεροπορικής εταιρείας, είναι μια κατάσταση του μυαλού, μια ειλικρινής δέσμευση προς τους επιβάτες να κάνουν ένα συνεχές ταξίδι εξέλιξης. Οσοι πετούν με την Qatar Airways μπορούν να έχουν μια πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία και να απολαύσουν υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για να ικανοποιήσουν τις ταξιδιωτικές ανάγκες των επιβατών μέσα στο σκάφος.
Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα εξαιρετικά ευρύχωρα καθίσματα της καμπίνας, την ξεχωριστή εμπειρία στο φαγητό, που φτιάχνουν παγκοσμίου φήμης σεφ, τις πάνω από 3.000 διαφορετικές επιλογές ψυχαγωγίας, τόσο στην Economy όσο και στην Business Class, με το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει «Oryx One», το αποκλειστικό κιτ ανέσεων σε όλες οι πτήσεις και τα ανανεωμένα πακέτα ψυχαγωγίας Hasbro για τους μικρούς ταξιδιώτες μας.
Στο έδαφος, το πολυτελές και σύγχρονο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad προσφέρει στους επισκέπτες περισσότερα από 70 καταστήματα λιανικής πώλησης και 30 καταστήματα για φαγητό και ποτό, καθώς και πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, ξενοδοχείο και spa. Οι premium επιβάτες μπορούν, επίσης, να απολαύσουν το Al Safwa First Lounge και το Al Mourjan Business Lounge, δύο βραβευμένα σαλόνια μας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πιστεύουμε πως τα πολλά βραβεία που έχουμε λάβει είναι μια απόδειξη της συνεχούς προσπάθειάς μας να προσφέρουμε μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία και σε συνδυασμό με το εκτεταμένο δίκτυό μας, αντικατοπτρίζουν τις υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης που προσφέρονται από την Qatar Airways.

– Η Qatar Airways είναι μία από τις πιο ισχυρές και πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Τι χρειάζεται για να γίνει ένας ηγέτης στον τομέα σας;
Αφοσίωση και σκληρή δουλειά είναι τα δύο βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας μας. Στην Qatar Airways επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες, για το πώς διευθύνουμε την επιχείρηση και πώς οι επιβάτες βιώνουν την αεροπορική εταιρεία μας. Προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες και προϊόντα που είναι καινοτόμα και ανταγωνιστικά, διευκολύνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία και βάζουμε τους ταξιδιώτες και την ικανοποίησή τους στο επίκεντρο της στρατηγικής και των επιχειρήσεών μας.
Επίσης, ο στόλος μας είναι ένας από τους νεότερους στόλους αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο στον τομέα των αερομεταφορών, με μέσο όρο ηλικίας των αεροσκαφών περίπου τα πέντε χρόνια, προσφέροντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καινοτομίες που αυξάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία με την Qatar Airways και μας δίνουν πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες.

– Πώς βλέπετε τους κύριους ανταγωνιστές σας;
Είμαστε ευτυχείς που έχουμε έναν τόσο ενεργό ανταγωνισμό στην Ελλάδα, γιατί ο
ανταγωνισμός είναι αυτό που μας δίνει κίνητρο και μας κρατά σε εγρήγορση όσον αφορά στην προσφορά βραβευμένων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες μας. Σε τοπικό επίπεδο, η ενισχυμένη συχνότητα των υπηρεσιών μας, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, μας δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετούμε περισσότερους ταξιδιώτες, συνδέοντάς τους με ένα εύκολο, αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο τρόπο στο παγκόσμιο δίκτυο που διαθέτουμε, με περισσότερους από 150 προορισμούς. Επίσης, οι πιο πρόσφατες διακρίσεις που έχουμε λάβει, όπως το βραβείο «Καλύτερη Business Class στον κόσμο» στα Skytrax World Airline Awards 2016 και το βραβείο «Καλύτερος αερομεταφορέας για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική» στα Business Traveller Asia-Pacific Awards, έρχονται ως αναγνώριση των προσπαθειών μας και μας επιτρέπουν να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

– Πιστεύετε ότι η Ντόχα είναι ένας προσιτός προορισμός για τους Ελληνες επισκέπτες;
Εχουμε δει ότι η Ντόχα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για την τοπική αγορά, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά και για τους ταξιδιώτες αναψυχής. Με ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικών δραστηριοτήτων και αξιοθεάτων για επιλογή, από το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Ντόχα μέχρι την αγορά Souq Waqif, αρχιτεκτονικά θαύματα, ωραία εστιατόρια, καταπληκτικά εμπορικά κέντρα και πολυσύχναστες αγορές, η πόλη έχει πολλά πράγματα να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Η Ντόχα έχει γίνει πρόσφατα περισσότερο προσιτή, με την εισαγωγή της βίζας για 96 ώρες από την Qatar Tourism. Οι επιβάτες των πτήσεών μας, βέβαια, έχουν την επιλογή για ενδιάμεση στάση στο Κατάρ, προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία της αραβικής φιλοξενίας.