Αποφράδα μέρα για τα αεροσκάφη αποδεικνύεται η χθεσινή στις ΗΠΑ, καθώς μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους πάνω σε σπίτι στην Καλιφόρνια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, κι άλλο μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε συγκρότημα σπιτιών στη Μασαχουσέτη.

Όπως μεταδίδει το CBS, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 την Τρίτη στην πόλη Methuen, περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά της Βοστώνης, ενώ ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός. Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα θύματα ή τραυματίες.

Ο δήμαρχος του Methuen Stephen Zanni ανακοίνωσε αρχικά πως ο πιλότος ήταν πρώην δημοτικός σύμβουλος στο Newburyport και αργότερα επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του Al Lavender που είχε διατελέσει δήμαρχος στο Newburyport.

Ο πιλότος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προσπαθούσε να προσγειωθεί όταν τελικά κατέπεσε στη στέγη του συγκροτήματος κατοικιών. “Ένα αεροπλάνο Sonex συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Methuen. Η FAA θα διερευνήσει το τραγικό συμβάν και θα καθορίσει τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος”.

Μετά τη συντριβή του αεροπλάνο το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με όλους τους ενοίκους να καταφέρνουν να διαφύγουν με ασφάλεια από το συγκρότημα σπιτιών. Ευτυχώς δεν βρισκόταν κανείς στο διαμέρισμα όπου καρφώθηκε το αεροπλάνο.