Εάν είστε από εκείνους που τρέμουν τις εικόνες καταιγίδας έξω από ένα παράθυρο αεροσκάφους, καλύτερα να μην συνεχίσετε παρακάτω.

Αν εκτιμάτε όμως τις φωτογραφίες που δείχνουν το μεγαλείο της φύσης τότε προχωρήστε άφοβα γιατί ο (εκτός υπηρεσίας) πιλότος Santiago Borja Lopez απαθανάτισε σκηνές που θα σας μείνουν αλησμόνητες.

Ο πιλότος από τον Ισημερινό κατάφερε να τραβήξει με τον φωτογραφικό του φακό την στιγμή που ο κεραυνός φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, χαρίζοντάς μας καταπληκτικές εικόνες.

Ο Borja είπε ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ αστραπή όπως αυτλη και ευτυχώς είχε την φωτογραφική μηχανή του έξω ακριβώς τη σωστή στιγμή.

Ο πιλότος πετούσε με ένα εμπορικό Boeing 767-300ER καθ ‘οδόν προς την Ευρώπη όταν ο κεραυνός ξαφνικά χτύπησε.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Borja απαθανάτισε επίσης μια σειρά από άλλες εικόνες, που δείχνουν ογκώδη σύννεφα που, όπως είπε, «έμοιαζαν με μια πυρηνική έκρηξη».

Παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα που φωτογράφισε στον Παναμά φαίνεται τρομερή, ο κ Borja είπε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε φοβισμένος ενώ ταξιδεύετε μέσα από αυτήν.

Παράλληλα ανέφερε πως «πλέον τα αεροσκάφη έχουν τέτοιο προηγμένο εξοπλισμό που μπορούν να περνούν γύρω από τις καταιγίδες χωρίς να εισέρχονται σε επικίνδυνες ζώνες».

«Η καταιγίδα μπορεί να φαίνονται κοντά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν αρκετά μίλια μακριά. Δεν αντιμετωπίσαμε καν οποιαδήποτε αναταραχή σε ολόκληρη την πτήση που να οφείλεται σε αυτή την καταιγίδα. Ήταν τόσο εύκολο να τη δει κανείς και την αποφύγαμε πολύ εύκολα».

Περιγράφοντας τις φωτογραφίες του Παναμά, πρόσθεσε: «Ένιωσα μεγάλη αίσθηση θαυμασμού και σεβασμού, όσο τράβαγα τις φωτογραφίες, καθώς μπορείς να αισθανθείς τη μεγάλη δύναμη της θύελλας, όπως αναβοσβήνει συνεχώς όλο τον ουρανό».

 

Πηγή: Daily Mail