Μία πτήση που δύσκολα θα ξεχάσουν έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 1289 της JetBlue που έκανε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Σαν Χουάν, όταν μία 74χρονη επιβάτης έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Η Paula Rodriiguez ταξίδευε με το αεροσκάφος της JetBlue για να πάει στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο όταν έπαθε καρδιακή προσβολή λίγα λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Newark Liberty της Νέας Υόρκης. Το αεροσκάφος αμέσως άλλαξε πορεία προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F Kennedy, όπου προσγειώθηκε 30 λεπτά αργότερα.

Όπως αναφέρει η New York Daily News, μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο μία αεροσυνοδός προσπαθούσε να επαναφέρει στη ζωή την άτυχη επιβάτη χωρίς όμως επιτυχία.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη, οι αστυνομικοί του Λιμεναρχείου Brittany Lukenovich και Jeffrey Leiter ανέλαβαν την κατάσταση, χρησιμοποιώντας ένα φορητό απινιδωτή για να προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν την καρδιά της ασθενούς.

Το δίδυμο συνέχισε τις προσπάθειές του προσπαθώντας να επαναφέρει στη ζωή την επιβάτη μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι που έσπευσαν να την μεταφέρουν στο Jamaica Hospital, όπου τελικά η 74χρονη γυναίκα ανέκτησε τον παλμό της.

Στο δρόμο προς το νοσοκομείο, οι νοσοκόμοι συνέχισαν να κάνουν CPR στην Rodriquez, ενώ ο αστυνομικός Leiter οδηγούσε το ασθενοφόρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο χρόνος που προσπάθησαν συνολικά η αεροσυνοδός, οι δύο αστυνομικοί και οι νοσοκόμοι ήταν περίπου μιάμιση ώρα για να επανεκκινήσει η καρδιά της ασθενούς.

Η Rodriguez παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, την Τετάρτη. Το προσωπικό του νοσοκομείου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση της ασθενούς.

Η πτήση της JetBlue από το New Jersey στο Πουέρτο Ρίκο, η οποία συνήθως διαρκεί περίπου τρεις ώρες, τελικά έφτασε στο Σαν Χουάν λίγο μετά τις 14:30 (τοπική ώρα), 10 ώρες και 23 λεπτά μετά την αρχική απογείωση.