Χάος αναμένεται να προκληθεί στις αεροπορικές μετακινήσεις στη Γαλλία από την πενθήμερη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει σήμερα.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν ενώ επηρεάζονται όχι μόνο οι πτήσεις που ξεκινούν ή καταλήγουν σε γαλλικά αεροδρόμια αλλά και οι πτήσεις που απλώς περνούν από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας.

Τα πράγματα θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η αυριανή απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Air France.

Από την πλευρά της, η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας DGAC κάλεσε τους αερομεταφορείς να περιορίσουν το πρόγραμμα πτήσεων στη Γαλλία κατά 25%.

Η Air France προέβη στην ακύρωση του 17% των πτήσεων εσωτερικού με αναχώρηση από το Παρίσι σήμερα, όμως ανακοίνωσε ότι θα εκτελεστούν κανονικά όλες οι μακρινές πτήσεις και ανω του 99% των κοντινών και μεσαίων πτήσεων από το Σαρλ ντε Γκολ, προειδοποιώντας ωστόσο για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διευκολύνει τις μεταφορές χαλαρώνοντας επιπλέον την πολιτική κρατήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως EasyJet, Ryanair και British Airways ανακοίνωσαν πως μόνο σήμερα ακυρώνονται περισσότερες από 80 πτήσεις.