Αποκαταστάθηκε σταδιακά από το πρωί της Κυριακής η κυκλοφορία στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί, την επομένη μιας επίθεσης εναντίον στρατιωτικής περιπόλου, η οποία οδήγησε στο άμεσο κλείσιμο των δύο τερματικών σταθμών του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρίας Αεροδρόμια του Παρισιού.

«Η κυκλοφορία είναι μάλλον κανονική. Σημειώνονται ωστόσο ακόμη λίγες καθυστερήσεις, είκοσι λεπτών κατά μέσο όρο, λόγω της ενίσχυσης των ελέγχων», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος.

Περίπου εκατό επιβάτες που δεν μπόρεσαν να πάρουν την πτήση τους το Σάββατο κοιμήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ορλί, όπου τοποθετήθηκαν καναπέδες-κρεβάτια, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Επίσης οι αεροπορικές εταιρίες φιλοξένησαν από 100 έως 200 ανθρώπους στα ξενοδοχεία του αεροδρομίου.

Η αεροπορική κυκλοφορία πάνω από το Παρίσι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την επίθεση στο Ορλί, με στόχο μια στρατιωτική περίπολο που σκότωσε τον επιτιθέμενο.

Η επίθεση οδήγησε στο άμεσο κλείσιμο των δύο τερματικών σταθμών του Ορλί (τον νότιο και τον δυτικό). Πολλά αεροσκάφη έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν σε γειτονικά αεροδρόμια.

Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο Ρουασί (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με την DGAC.