Έναν συνεπιβάτη που δεν περίμεναν, είδαν όσοι πετούσαν προς την μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, Anchorage, την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήσης η αεροσυνοδός Anna McConnaughy ενημερώθηκε από την ενδοσυνεννόηση πως ένας επιβάτης σε μια προηγούμενη πτήση είχε φέρει ένα κατοικίδιο φίδι στο σκάφος. Ο επιβάτης είχε βγει από το αεροπλάνο. Το φίδι όχι…

«Ο πιλότος ήρθε, και μου είπε: ‘Παιδιά, έχουμε ένα φίδι στο αεροπλάνο, αλλά δεν ξέρετε πού είναι’», δήλωσε η McConnaughy την Τρίτη.

Σε αντίθεση με την ταινία «Φίδια στο αεροπλάνο» αυτό δεν ήταν δηλητηριώδες. Κυρίως, κοιμόταν.

Ένα μικρό αγόρι, ένας από τους επτά επιβάτες στο αεροσκάφος είδε το φίδι να καλύπτεται εν μέρει από μια τσάντα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Δεν υπήρξε πανικός, όπως δηλώνει η McConnaughy. Κυρίως οι άνθρωποι ήθελαν να δουν το φίδι.

Τελικά η αεροσυνοδός με τη βοήθεια του πιλότου άρπαξε το φίδι από την κοιλιά και το έριξε σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών. Έτσι πέρασε το υπόλοιπο της πτήσης σε ένα υπερυψωμένο δοχείο αποθήκευσης, και το αεροπλάνο έφτασε στο Anchorage σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, William Walsh, δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του φιδιού δεν το είχε καταχωρήσει ως κατοικίδιο ζώο για το ταξίδι στην καμπίνα. Μετά την άφιξή του στο Aniak, ανέφερε ότι το φίδι του έλειπε και πιθανόν βρισκόταν ακόμα στο σκάφος για το ταξίδι της επιστροφής προς το Anchorage.

Τελικά, με την ψύχραιμη στάση του πληρώματος, αλλά και των επιβατών, όλα πήγαν καλά.