Κορυφαία διάκριση για το αεροδρόμιο του Μονάχου και τη Lufthansa

Την πρώτη θέση παγκοσμίως κατέλαβε το Terminal 2 του αεροδρομίου του Μονάχου, από το Ινστιτούτο Skytrax του Λονδίνου,  στα πλαίσια της απονομής των Διεθνών Βραβείων Αεροδρομίων 2017 (World Airports Awards 2017). Η κατάταξη των αεροδρομίων προέκυψε ύστερα από έρευνα, που διενεργήθηκε μεταξύ 14 εκατ. επιβατών από όλο τον κόσμο. Το Terminal 2 του αεροδρομίου του Μονάχο -που άνοιξε το 2003- περιλαμβάνει πλέον και το νέο Satellite Terminal (δορυφορικό τερματικό σταθμό), το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Απρίλιο. Η ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του τερματικού σταθμού ενίσχυσε τη δυναμικότητά του από τα 11 στα 36 εκατ. επιβατών ετησίως. Το καινούριο κτίριο διαθέτει 27 νέες πύλες με δυνατότητα απευθείας επιβίβασης των επιβατών στα αεροσκάφη, χωρίς να δημιουργείται ανάγκη μεταφοράς τους με λεωφορείο. Το Terminal 2 του αεροδρομίου λειτουργεί υπό το πλαίσιο κοινοπραξίας μεταξύ του αεροδρομίου του Μονάχου και της Lufthansa με αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων 60:40.

Το Terminal 2 του αεροδρομίου του Μονάχου αποτελεί βάση της Lufthansa, των συνεργαζόμενων μαζί της αεροπορικών εταιρειών και της Star Alliance. «Είμαι ενθουσιασμένος που μαζί με το αεροδρόμιο πετύχαμε αυτή τη διάκριση. Η επιβράβευση από τους επιβάτες μας είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που θα μπορούσαμε να εισπράξουμε. Το Terminal 2 προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι και οι επιβάτες μας μοιράζονται την ίδια άποψη. Ένας τέτοιος, πρότυπος τερματικός σταθμός είναι πλέον πραγματικότητα χάρη στο προσωπικό – τους ανθρώπους που προσφέρουν καθημερινά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Wilken Bormann, CEO του κόμβου της Lufthansa στο Μόναχο. Το βραβείο για το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης παρέλαβε ο CEO του αεροδρομίου Dr. Michael Kerkloh. Όχι απλώς μια βράβευση, αλλά ως έναρξη μιας αποστολής χαρακτήρισε ο Dr. Kerkloh την ανάδειξη του Terminal 2 ως τον καλύτερο τερματικό σταθμό στον κόσμο: «Αυτή η βράβευση είναι μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης για να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο της εξυπηρέτησης και της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας που προσφέρουμε στο Terminal 2, καθώς και να βελτιωθούμε όπου αυτό είναι εφικτό».

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχε το Terminal 2 στα φετινά World Airports Awards οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Εκτός από την εντυπωσιακή βαθμολογία που συγκέντρωσε σε ό,τι αφορά την ταξιδιωτική εμπειρία και τη συνολική άνεση, το Terminal 2 πέτυχε πολύ υψηλές επιδόσεις τόσο λόγω των πολυάριθμων επιλογών ψυχαγωγίας που προσφέρει, όσο και για τις «ήσυχες ζώνες» που διαθέτει, στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν, να διαβάσουν ή να εργαστούν.

Το Terminal 2 έλαβε επαίνους και ως τερματικός σταθμός transit: Από την αρχή σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο χρόνος ανταπόκρισης μεταξύ των πτήσεων να περιορίζεται στο ελάχιστο. Η προσθήκη του δορυφορικού τερματικού σταθμού στη συνέχεια ενίσχυσε το Terminal 2 τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο δυναμικότητας: Ως ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια αεροδρομίων στον κόσμο, o δορυφορικός τερματικός σταθμός διαθέτει άνετους, ελκυστικούς και πλυμμηρισμένους από φυσικό φως χώρους, όπου προσφέρονται απεριόριστες επιλογές για αγορές ή φαγητό. Η έκταση του χώρου shopping και εστίασης έχει σχεδόν διπλασιαστεί με την προσθήκη 7.000 τ.μ. που φιλοξενούν νέα εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα. Εξαιρετικές κριτικές έλαβε και η διακόσμηση του σταθμού που περιλαμβάνει λεπτομέρειες εμπνευσμένες από αξιοθέατα της περιοχής,  δημιουργώντας στον ταξιδιώτη την απόλυτη αίσθηση ότι βρίσκεται στο Μόναχο.

Οι πύλες σχεδιάστηκαν ως χώροι αναμονής με βάση τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των επιβατών. Από κάθε σημείο του Terminal 2 μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στις «ήσυχες ζώνες» και να χαλαρώσει στις αναπαυτικές πολυθρόνες που βρίσκονται εκεί. Εκείνοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν παραγωγικά το χρόνο τους θα εκτιμήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο WLAN του αεροδρομίου, τις διαθέσιμες θύρες USB και τις πρίζες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι χώροι αναμονής για οικογένειες είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι, ώστε τα παιδιά να απασχολούνται και να εκτονώνουν την ενεργητικότητά τους πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Επίσης, για πρώτη φορά προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης ντους έξω από τα Lounges της Lufthansa. Ειδικότερα, οι επιβάτες διηπειρωτικών πτήσεων μπορούν να φρεσκαριστούν πριν την αναχώρησή τους στις ανάλογες εγκαταστάσεις στην περιοχή πτήσεων Εκτός – Σένγκεν.

Όσοι επιβάτες αναζητούν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον ηρεμίας μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα 11 Lounges της Lufthansa στο Terminal 2. Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα πέντε νέα Lounges του Satellite Terminal με την εντυπωσιακή θέα στην πίστα του αεροδρομίου. Το roof του First Class Lounge στην καρδιά των εγκαταστάσεων προσφέρει εξαιρετικές ανέσεις, ενώ τα Lounges για άτομα με κινητικά προβλήματα και ασυνόδευτα παιδιά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των συγκεκριμένων επιβατών.

Ακόμη και οι επιβάτες που δεν αναχωρούν από τον δορυφορικό τερματικό σταθμό, μπορούν να πάρουν μια γεύση του νέου Terminal 2. Όλοι όσοι διαθέτουν κάρτα επιβίβασης είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν μια σύντομη βόλτα στο Satellite Terminal χρησιμοποιώντας το υπόγειο τρένο μεταφοράς επιβατών.