Ένα αεροσκάφος της Peruvian Airlines έπιασε φωτιά την Τρίτη, ενώ προσγειωνόταν σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη των Άνδεων Jauja στο κεντρικό Περού, αφού πρώτα βγήκε από τον διάδρομο, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Η Peruvian Airlines ανέφερε σε σχετιή της δήλωση ότι το αεροσκάφος Boeing 737-300 βγήκε από τον διάδρομο για άγνωστους λόγους κατά την προγραμματισμένη προσγείωση, αφού πρώτα έκλινε προς τα δεξιά. Παράλληλα δήλωσε ότι όλοι οι 141 άνθρωποι εκκένωσαν με ασφάλεια το αεροσκάφος, που προερχόταν από την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 16:30 (τοπική ώρα), με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το φτερό «έξυσε» το διάδρομο.

«Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να σταματήσει στο διάδρομο και έκανε έναν ελιγμό για να σταματήσει με το φτερό και όπως φαίνεται αυτό προκάλεσε τη φωτιά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών του Περού Carlos Basombrio.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται το Boeing 737 να βρίσκεται τυλιγμένο στις φλόγες εκτός του διαδρόμου και τους 141 επιβαίνοντες να απομακρύνονται πανικόβλητοι.