Η Oman Air, ο εθνικός αερομεταφορέας για το Σουλτανάτο του Ομάν γιόρτασε την έναρξη της εναρκτήριας WY721 πτήσης του στο Ναϊρόμπι της Κένυας στις 28 Μαρτίου 2017.

Η πτήση (τέσσερις φορές την εβδομάδα) προς Ναϊρόμπι που λειτουργεί με ένα Boeing 737-800, είναι η πρώτη υπηρεσία της Oman Air στην Κένυα. Η πτήση θα ανοίξει εύκολη πρόσβαση στην εξαιρετική γκάμα των προορισμών της Oman Air για τους πελάτες από την Κένυα, καθώς και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δεσμών μεταξύ Ομάν και Κένυας.

Στο Ναϊρόμπι θα υπάρχουν βολικές συνδέσεις με άλλα σημεία στην Αφρική, σε συνεργασία με την Kenyan Airways. Στο Μουσκάτ οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από τις εξαιρετικές συνδέσεις της Oman Air προς προορισμούς στην Άπω Ανατολή, Ινδική Χερσόνησο, την Ευρώπη και χώρες του Κόλπου.

Η 5ωρη πτήση προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι στις 18:55 (τοπική ώρα), όπου η αντιπροσωπεία της Oman Air συναντήθηκε με τον Fatuma Hirsi, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού της Κένυας. Υπήρξε μια τελετή κοπής κορδέλας κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Jomo Kenyatta και χαιρετισμός από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Oman Air και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Abdulrahman Al Busaidy.

Στη συνέντευξη Τύπου και το εορταστικό δείπνο στο Kempinski Villa Rose του Ναϊρόμπι παραβρέθηκαν υψηλοί αξιωματούχοι από την κυβέρνηση της Κένυας, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Oman Air και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Abdulrahman Al Busaidy, δήλωσε: «Η έναρξη αυτης της διαδρομής είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Oman Air και είναι σε άμεση ανταπόκριση με τις απαιτήσεις των πελατών. Ομάν και Κένυα έχουν εξαιρετικές σχέσεις για πολλά χρόνια και έχουν υπάρξει πρόσφατες κινήσεις μεταξύ των δύο χωρών για να αυξήσουν οι συνέργειες μεταξύ τους και να χτιστείμία δυνατή εμπορική σχέση. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τελευταία διεύρυνση με την Oman Air θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και επίσης θα αυξήσει τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών μας.»