Αποστολή: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Βρεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου στο Κάιρο και είδαμε από κοντά πώς εκπαιδεύονται πιλότοι και αεροσυνοδοί.

Η Egyptair ιδρύθηκε το 1932 και είναι ο πρώτος αερομεταφορέας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι η 7η αεροπορική εταιρεία που έγινε μέλος στην Ένωση Διεθνών Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), ενώ είναι μέλος της Star Alliance από τον Ιούλιο του 2008 και μεταφέρει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επιβάτες σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα έχει 60 χρόνια λειτουργίας και συνδέει την Αθήνα με το Κάιρο με 2 πτήσεις καθημερινά και από εκεί σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει απευθείας πτήσεις για την Αλεξάνδρεια 2 φορές την εβδομάδα.
Αυτή η ιστορική αεροπορική εταιρεία μας υποδέχτηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της στο Κάιρο.


Ο Chairman της αεροπορικής εταιρείας, κ. Ezzat Badrous μάς υποδέχτηκε στο γραφείο του, παρουσιάζοντας τα νέα της εταιρείας και τις επόμενες κινήσεις, ενώ χαρακτήρισε καθαρά εμπορικό και όχι ζήτημα ασφαλείας το θέμα της απαγόρευσης από τις ΗΠΑ στις ηλεκτρονικές συσκευές εν πτήσει σε αεροπορικές εταιρείες των αραβικών χώρων. Παράλληλα, μίλησε για το νέο στόλο της Egyptair που θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2017 στην αεροπορική.


Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Egyptair, όπου είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία της εταιρείας μέσα από εικόνες και γεγονότα.

Στη συνέχεια, οδηγηθήκαμε στο τμήμα simulator, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τρόπου που εκπαιδεύεται το προσωπικό αέρος για κάθε ένα αεροπλάνο του στόλου, από τον αεροσυνοδό μέχρι τον πιλότο.
Μάλιστα, ένας υπάλληλος της εταιρείας έκανε δοκιμή μέσα στο simulation box ενός Airbus 320, όπου βρισκόμαστε όλη η ομάδα εκείνη την ώρα μέσα, καταγράφοντας παράλληλα τους τρόπους που γίνεται η εκπαίδευση σε κάθε έναν από τους πιλότους.

Η ταξιδιωτική εμπειρία

Πηγαίνοντας προς το Κάιρο, είχαμε τη δυνατότητα να πετάξουμε με το νέο Boeing 737-800 Next Generation της εταιρείας, το οποίο δρομολογείται στη γραμμή Αθήνα-Κάιρο από φέτος, ενώ θα καλύπτει και τις διεθνείς πτήσεις της Αιγύπτου. 

Ιδιαίτερη εντύπωση στην μόλις μιάμιση ώρα πτήση, μας έκανε η άνεση στα καθίσματα -το legroom ήταν παραπάνω από αρκετό, ακόμα και στις οικονομικές θέσεις- το ευγενικό προσωπικό και το προσεγμένο φαγητό.

Δεξιά, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Salah Tawfik

Το 737-800 είναι ο πρώτος σε πωλήσεις τύπος αεροσκάφους, της επιτυχημένης σειράς Next Generation της οικογένειας των BOEING 737 και έχει επιλεγεί από κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο, επειδή εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση διαφορετικών αγορών με κύρια χαρακτηριστικά του την αξιοπιστία, την οικονομία καυσίμων και τις οικονομικές του επιδόσεις.

Σημειώνεται ότι για τους επιβάτες όλων των κρατήσεων, η EGYPTAIR προσφέρει:
• σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων
• σε όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες (στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας, παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων)
• το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία)