Η Avianca Brasil, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Βραζιλίας, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι παρέλαβε το πρώτο της επιβατικό αεροσκάφος Α330-200. Ο αερομεταφορέας θα λάβει δύο επιπλέον αεροσκάφη της ίδιας οικογένειας κατά τις επόμενες εβδομάδες, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από το Σάο Πάολο προς το Μαϊάμι (ΗΠΑ) και το Σαντιάγκο (Χιλή).

«Διανύουμε μια μετάβαση σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης. Χτίζουμε έναν ισχυρότερο, πιο ώριμο και πιο ανταγωνιστικό φορέα», δήλωσε ο Frederico Pedreira, πρόεδρος της Avianca Brasil. «Η άφιξη του πρώτου μας A330 είναι το αποτέλεσμα ενός έργου που έχει ωριμάσει εδώ και χρόνια. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες εκεί έξω και μια ευκαιρία για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους διεθνείς ταξιδιώτες. Με την κίνηση αυτή, έχουμε την πρόθεση να αναπτύξουμε περαιτέρω την εταιρεία μας, τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στη Star Alliance».

Το νεό αεροσκάφος της Avianca Brasil έχει δύο κατηγορίες υπηρεσιών: 32 θέσεις στη Business και 206 θέσεις στην Economy.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι οι πελάτες της Business class θα ζήσουν μια ανώτερη εμπειρία. Η διάταξη 1-2-1 των καθισμάτων εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και ησυχία, ενώ τα καθίσματα μπορούν να ξαπλώσουν σε εντελώς επίπεδη θέση. Οι ταξιδιώτες της Business θα έχουν ένα προηγμένο on-demand σύστημα ψυχαγωγίας, με μια μεγάλη ποικιλία από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και παιχνίδια, που θα προβάλλονται στις οθόνες αφής 15 ιντσών. Τα καθίσματα θα περιλαμβάνουν επίσης πίνακες ελέγχου, βοηθητικό φωτισμό, πίνακες υποστήριξης, σύνδεση USB, πρίζες και ρυθμιζόμενα προσκέφαλα.

Όσον αφορά την Economy, στην άνετα διαμορφωμένη διάταξη θέσεων 2-4-2, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν ένα ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας εξοπλισμένο με οθόνες αφής 9 ιντσών, συν τηλεχειριστήρια, πρίζες, θύρες USB, και ρυθμιζόμενα στηρίγματα για το κεφάλι και τα πόδια.

Τα νέα αεροσκάφη θα διαθέτουν επίσης την τελευταία τεχνολογία φωτισμού περιβάλλοντος LED, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία ταξιδιού. Παράλληλα, ο Pedreira ενημέρωσε ότι στο μέλλον ο φορέας θα εξοπλίσει τα αεροσκάφη Α330 με σύνδεση wi-fi, με την Avianca Brasil να είναι η πρώτη νοτιοαμερικάνικη αεροπορική εταιρεία που παρείχε internet στο αεροσκάφος, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το Μαϊάμι έχει οριστεί να είναι ο πρώτος προορισμός που θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων ξεκίνησαν την Κυριακή για ταξίδια από την 23η Ιουνίου. Η πτήση 8510 θα αναχωρεί από το Σάο Πάολο (GRU) στις 23:55, με προσγείωση στις Ηνωμένες Πολιτείες (MIA) στις 07:25. Στη συνέχεια, η πτήση 8511 θα αναχωρεί από το Μαϊάμι στις 19:30, με άφιξη στη Βραζιλία στις 05:00 (τοπική ώρα). Τον Ιούλιο, σε ημερομηνία που πρόκειται να ανακοινωθεί, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διαδρομή Σάο Πάολο Σαντιάγο με τα νέα Α330.