Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Όσκαρ Μουνιόθ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για τον τρόπο που στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας αντιμετώπισαν έναν επιβάτη της, σέροντάς τον κυριολεκτικά από το αεροσκάφος μιας υπεράριθμης πτήσης.

Ο επιβάτης αρνήθηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς από την πτήση, που χαρακτηρίστηκε υπεράριθμη από το πλήρωμα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως απλώς επιπλέον πλήρωμα της United έπρεπε να ταξιδέψει στο Λούισβιλ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να καλέσει την αστυνομία του Σικάγο για να απομακρυνθεί με τη βία ο γιατρός.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη και θα εργαστούμε για να το διορθώσουμε», υπογράμμισε στην ανακοίνωση ο Μουνιόθ, αλλάζοντας την απόφαση του να μην ζητήσει νωρίτερα απευθείας συγγνώμη για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ο επιβάτης «αψήφησε» τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν κατακραυγή, δείχνουν τον άτυχο άνδρα να φωνάζει ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας κυριολεκτικά τον σέρνουν από τη θέση του στην πτήση 3411 της United πριν το αεροσκάφος αναχωρήσει για την πτήση Σικάγο-Λούισβιλ στο Κεντάκι, την Κυριακή.