Ένα αεροσκάφος της Air Canada προσγειώθηκε στο Λονδίνο χωρίς έναν τροχό καθώς το ελαστικό αποκολλήθηκε ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την απογείωση από το Μόντρεαλ για το αεροδρόμιο Χίθροου χθες Δευτέρα.

Ο πιλότος όμως κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο αφού ενημερώθηκε από τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου μετά την προσγείωση (που έγινε με ασφάλεια, χωρίς καμία δυσκολία).

Επίσης αναφέρθηκε βλάβη στην ανάρτηση του Boeing 777-300 μετά την προσγείωση στο Χίθροου.

Ο χαμένος τροχός βρέθηκε αργότερα καρφωμένος σε ένα φράχτη λίγα μόλις μίλια από το Pierre Elliott Trudeau Airport στο Μόντρεαλ.

Ένας εργαζόμενος στο Χίθροου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στη Sun: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος το αεροπλάνο να απογειωθεί στον Καναδά, χωρίς κάποιος να κάνει τους τελικούς ελέγχους σε αυτό και θα είχαν παρατηρήσει αν ένας τροχός έλειπε».

«Κανένας από τους επιβάτες δεν ήξερε τι είχε συμβεί, ούτε ο πιλότος, που ήταν σε κατάσταση σοκ όταν προσγειώθηκε και του είπαν για τον τροχό».

Ένας εκπρόσωπος της Air Canada επιβεβαίωσε το συμβάν και πρόσθεσε ότι η απώλεια του τροχού δεν είχε «καμία επίπτωση στην ασφαλή λειτουργία της πτήσης».