Ένα νέο σύστημα το οποίο παρακολουθεί τα αεροπλάνα από το διάστημα κάνει ντεμπούτο στη Malaysia Airlines, τρία χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία που προβλέπει τον εντοπισμό των αεροσκαφών της οπουδήποτε στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις των αεροσκαφών της θα είναι πάντα γνωστή, ακόμα και πάνω από απομακρυσμένους ωκεανούς και τις πολικές περιοχές, σύμφωνα με την Aireon LLC, μία από τις εταιρείες που θα παραδώσει τη νέα αυτή πλατφόρμα.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου 2014 κάπου πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Τα κύρια συντρίμμια δεν βρέθηκαν ποτέ, αλλά κάποια συντρίμμια από το Boeing 777 εντοπίστηκαν στην Αφρική και ξεβράστηκαν σε νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Όλα τα 239 άτομα που βρισκόντουσαν στο αεροσκάφος θεωρούνται νεκρά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Malaysia Airlines, η εταιρεία έχει συμφωνήσει με τις Aireon LLC, SITAONAIR και FlightAware LLC, που θα της επιτρέψουν να παρακολουθεί την κυκλοφορία στον αέρα σε όλο τον κόσμο, με το Bloomberg να αναφέρει πως το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί το επόμενο έτος.

Είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισαγάγει τέτοιο σύστημα.

Ο γενικός διευθυντής της Malaysia Airlines, Izham Ismail, δήλωσε: «Η παρακολούθηση των αεροσκαφών σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο είναι από καιρό ένας στόχος της αεροπορικής κοινότητας. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που υιοθετεί αυτή τη λύση.»