Η τρομακτική στιγμή που καπνοί έχουν γεμίσει την καμπίνα αεροπλάνου μετά από φωτιά που είχε ξεσπάσει σε έναν κινητήρα, απαθανατίστηκε από επιβάτη.

Τα πλάνα δείχνουν τους καπνούς να έχουν εισχωρήσει στην καμπίνα του αεροσκάφους και τους επιβάτες να προσεύχονται και να κλαίνε, καθώς το πλήρωμα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στη Νιγηρία με το αεροσκάφος να μεταφέρει 53 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού επτά μηνών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, είκοσι λεπτά μετά την απογείωση οι επιβάτες άρχισαν να μυρίζουν κάτι που καίγεται και ο καπνός στη συνέχεια άρχισε να γεμίζει το αεροπλάνο.

Καθώς ο καπνός γέμιζε την καμπίνα, οι μάσκες οξυγόνου απέτυχαν να πέσουν και το πλήρωμα ζήτησε από τους επιβάτες να καλύψουν το στόμα και τις μύτες τους με βρεγμένες πετσέτες.

Ο επιβάτης Oriakwu Okwesilieze, ο οποίος κατέγραψε το πλάνο, δήλωσε ότι το αεροπλάνο της Aero Contractors «άρχισε να καπνίζει» περίπου 20 λεπτά σε εσωτερική πτήση από το Port Harcourt στο Λάγος της Νιγηρίας την Τετάρτη.

35 λεπτά μετά την απογείωση, το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση και την κατάσταση ανέλαβαν στη συνέχεια οι πυροσβέστες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νιγηρίας και η αεροπορική εταιρεία διερευνούν το περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι όλα έμοιαζαν κανονικά κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου πριν από την πτήση του αεροπλάνου.

Ο εκπρόσωπος επαίνεσε τον πιλότο και το πλήρωμα για τον «επαγγελματισμό» τους κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης.

 

Πηγή: Daily Mail