Ακόμα ένα περιστατικό βίας σε πτήση καταγράφηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε αεροσκάφος των American Airlines για το Ντάλας.

Συγκεκριμένα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας αεροσυνοδός χτύπησε μία γυναίκα και παραλίγο να χτυπήσει το μωρό της όταν προσπαθούσε να της πάρει το καροτσάκι που κρατούσε.

Το συμβάν έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από το βίντεο ενός άνδρα που σύρθηκε διά της βίας εκτός από μια πτήση της United Express, μία είδηση που προκάλεσε οργή στα social media.

Το περιστατικό κατέγραψε με κάμερα ένας από τους επιβάτες και κατόπιν ανέβασε το σχετικό βίντεο στο Facebook γράφοντας τα εξής: «Θεέ μου. Ένας αεροσυνοδός με βία πήρε το καροτσάκι για το μωρό από μια κυρία, την χτύπησε και από τύχη δεν πέτυχε και το παιδί. Μετά διαπληκτίστηκε με έναν άλλο επιβάτη που προσπάθησε να υπερασπιστεί τη γυναίκα».

Στο βίντεο, το περιστατικό με το καροτσάκι δεν έχει καταγραφεί, ωστόσο φαίνεται καθαρά μια γυναίκα επιβάτης εμφανώς σοκαρισμένη να κρατά το παιδί της. «Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς βία σε ένα παιδί» λέει γυναίκα με δάκρυα στα μάτια. Ξαφνικά ένας άλλος άνδρας επιβάτης λέει απευθυνόμενος στον αεροσυνοδό:

«Αν τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο σε μένα θα σε ξάπλωνα κάτω».

«Μην μπλέκεσαι» του απαντά ο αεροσυνοδός, ενώ κάποια στιγμή η ένταση ανεβαίνει και όλα δείχνουν ότι οι δύο άνδρες θα πιαστούν στα χέρια. Τελικώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

«Δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται» λέει ο αεροσυνοδός.

«Δεν με ενδιαφέρει. Παράλίγο να χτυπήσεις ένα παιδί» απαντά ο επιβάτης.

Όπως ήταν επόμενο, η αντίδραση της American Airlines ήταν άμεση, καθώς έθεσε σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο αεροσυνοδό προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τις πράξεις του αεροσυνοδού» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της American Airlines.