Η British Airways έβγαλε δύο άτομα εκτός πτήσης με κατεύθυνση από το Λονδίνο στην Τζαμάικα μετά από έναν καβγά που ξέσπασε με το πλήρωμα καμπίνας όταν ζήτησαν αναβάθμιση στην Business Class.

Ο πιλότος έκανε μια προσγείωση εκτός προγράμματος σε μία πορτογαλική βάση αεροπορικών δυνάμεων για να αποβιβάσει τον 65χρονο Τζαμαϊκανό και τη 40χρονη Βρετανίδα, που επέμεναν να μετακινηθούν από την Economy στην Business Class.

Το περιστατικό συνέβη στην πτήση BA2263 που έφυγε από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου για την πρωτεύουσα της Τζαμάικας Κίνγκστον, όπως επιβεβαίωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βάσης, οι δύο επιβάτες βιντεοσκόπησαν τον καβγά με το κινητό τους και θα παραμείνουν στο πορτογαλικό νησί Terceira για να ανακριθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο πιλότος αποφάσισε να προσγειωθεί στο Lajes στο νησί Terceira λόγω διαφωνίας μεταξύ του πληρώματος καμπίνας και δύο επιβατών που ήθελαν να μεταφερθούν από την Economy».

Η κατάσταση βέβαια, όπως αναφέρει η Daily Mail, περιπλέχτηκε στη συνέχεια καθώς έγινε γνωστό πως ο 65χρονος Τζαμαϊκανός είναι καρκινοπαθής και ζήτησε να μεταφερθεί στην Business επειδή, λόγω της ασθένειάς του, ασφυχτιούσε στην οικονομική θέση.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα μετά την κριτική που άσκησε στη British Airways ο νέος Πρόεδρος της Γκάνας για τον «κακό» τρόπο που αντιμετωπίζει τους πελάτες της.

Σε μια στιγμή αμηχανίας για την βρετανική αεροπορική εταιρεία, ο ηγέτης της αφρικανικής χώρας επέκρινε την «ποιότητα των αεροπλάνων και της υπηρεσίας». Αυτά τα σχόλια ακολουθούν “βροχή” καταγγελιών από τους ταξιδιώτες για κακή εξυπηρέτηση στις πτήσεις της British Airways.

Έχει επικριθεί γιατί σταμάτησε να παρέχει δωρεάν σάντουιτς, σνακ και ποτά σε πτήσεις που διαρκούν λιγότερο από πέντε ώρες.

Η πολιτική αυτή θα μπορούσε πλέον να επεκταθεί και στις μακρινές πτήσεις για επιβάτες οικονομικής θέσης.