Η Southwest Airlines Co αν έφερε σε δήλωσή τηςτην Πέμπτη ότι θα σταματήσει τις υπεράριθμες πτήσεις, μια απόφαση που έρχεται μετά από μια παγκόσμια αντίδραση εναντίον της United Airlines για τη βίαιη απομάκρυνση ενός επιβάτη από το αεροπλάνο στις αρχές του μήνα.

“Σύντομα, δεν θα έχουμε πλέον κράτηση πτήσης πάνω από την ικανότητα ως μέρος της διαδικασίας πώλησης”, δήλωσε εκπρόσωπος της Southwest στο Reuters.

Η Southwest Airlines είχε το υψηλότερο ποσοστό αποβιβάσεων επιβατών μεταξύ των μεγάλων μεταφορέων των ΗΠΑ, απομακρύνοντας περίπου 15.000 επιβάτες εκτός πτήσεων το περασμένο έτος ή 9.9 ανά 100.000 επιβάτες.

Ο αερομεταφορέας πληρώνει κατά μέσο όρο 874 δολάρια ανά επιβάτη που αποβιβάζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Μεταφορών.

Σε σύγκριση, η United ήταν στη μέση της σχετικής λίστας όσον αφορά το ρυθμό με τον οποίο αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Έπεσε 4,3 στους 100.000 επιβάτες και πλήρωσε κατά μέσο όρο 559 δολάρια το καθένα ανά επιβαρυμένο επιβάτη.

Ο γενικός διευθυντής της Southwest Gary Kelly είπε στο CNBC ότι η αεροπορική εταιρεία θα διακόψει την πρακτική “πολύ σύντομα”.